Becali face legea la Steaua de după gratii

| 02 aug, 2013

Vlad Chiricheş este, probabil, cel mai valoros jucător din campionatul intern. Aşa se face că fundaşul stelist a fost cel mai curtat jucător din România.

S-a vorbit despre interesul Barcelonei, al italienilor de la AS Roma şi cel mai recent despre oferta englezilor de la Tottenham Hotspur care erau dispuşi să plătească 8 milioane de euro pentru a obţine semnătura stelistului.

După ce toate posturile TV şi ziarele de sport dădeau ca sigură mutarea lui Vlad Chiricheş la gruparea de pe White Hart Lane, a venit şi bomba: transferul a picat. La scurt timp a venit şi explicaţia pentru acest eşec – se pare că Gigi Becali s-ar fi împotrivit de după gratii realizării transferului. Din câtre se pare, opoziţia patronului din Ghencea ar avea ca miză o supralicitare pentru ca londonezii să suplimenteze suma de transfer, mai ales că Tottenham Hotspur să pregăteşte să-l vândâ pe cel mai valoros jucător al grupării, Gareth Bale, sumele vehiculate fiind de-a dreptul astronomice, în jurul valorii de o sută de milioane de euro.

Lăcomia lui Gigi Becali riscă să genereze efecte dintre cele mai nefaste pentru clubul roş-albastru. Oficialii lui Tottenham Hotspur par a se fi retras de la masa negocierilor, fundaşul Stelei acuză în plan emoţional ratarea transferului, iar Steaua pierde oportunitatea de a băga în visteria clubului cea mai mare sumă de bani oferită vreodată pe un jucător care evoluează în Liga I. În plus, l-ar putea peirde şi pe un Chiricheş doborât din punct de vedere psihic de jongleriile lui Becali cu destinele fotbaliştilor. Adica o situaţie lose-lose din care toată lumea are de pierdut şi nimic de câştigat.

Dintre toate aceste efecte negative, cel mai grav mi se pare însă starea psihologică a jucătorului. Cum va intra Vlad Chiricheş în teren cu tricoul Stelei ştiind că a ratat ce mai mare şansă a carierei de fotbalist? Fiindcă un lucru trebuie spus clar şi apăsat. Cât timp a evoluat sub culorile clubului din Ghencea, Vlad Chiricheş şi-a făcut de fiecare datoria. Faptul că s-a aflat în atenţia unor cluburi de prim rang din Europa nu este o întâmplare, nu este doar rezultatul tricolului pe care l-a îmbrăcat, ci mai ales rezultatul muncii jucătorului care şi-a văzut cu seriozitate de treabă.

Vlad Chiricheş nu şi-a dezamăgit niciodată fanii. S-a ridicat de fiecare dată la înălţimea pretenţiilor antrenorilor şi a conducerii, iar “răsplata” pe care o primeşte este un “nu” vehement transferului său la un club de renume din Europa. Şi nu orice transfer, ci cel mai mare din istoria fotbalului românesc. Da, este nedrept şi meschin să te joci cu speranţele unui tânăr jucător, aflat pe culmile afirmării. Din păcate, din spatele gratiilor, Gigi Becali nu ne dă speranţe că ar deveni un om mai bun. Dimpotrivă. Îi joacă în continuare pe degete pe toţi subordonaţii săi evaluându-şi jucătorii exclusiv din perspectiva banilor pe care i-ar putea încasa, plusând ca la poker. Sau mai rău, ca pe vremea romanilor, când jucătorii erau sclavi. Păcat.

Gigi Becali mai are trei ani ”contract” la Jilava, iar Vlad Chiricheş ratează contractul vieţii lui. Dacă în cazul patronului stelist nu mai există clauze de reziliere, pentru fundaşul stelist sperăm totuşi ca oportunitatea unui alt contract la un club de renume din Europa să se întrevadă cât mai curând. O merită cu prisosinţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 aug, 2013
pensionar
JIJIJIJIJI Bte joc de toata lumea si de dupa grati.rusine.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ