BEI: Ne propunem pentru 2013 finanţări de 500-600 milioane euro pentru România

| 24 sep, 2013

Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi propune să acorde anul acesta pentru România credite în valoare de 500-600 milioane euro, a declarat, marţi, Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI responsabil cu operaţiunile de creditare în România.

La finele lunii iunie, Mihai Tănăsescu declara că banca îşi propune să aloce României în 2013 fonduri cuprinse între 800 milioane euro şi un miliard de euro.

'Nu s-a schimbat planul. Sunt nişte proiecte care iau mai mult timp pentru finalizare şi cred că nu avem timp să le finalizăm până la sfârşitul anului...Valoarea acesta de 600 (milioane euro n.r) este dublă faţă de cea care a fost acordată anul trecut.', a explicat Mihai Tănăsescu.

Potrivit reprezentanţilor BEI, banca lucrează în România cu aproximativ 50 de parteneri, din care 11 instituţii financiare.

'În viitor dorim să mărim numărul de bănci care să fie participante în acest parteneriat cu BEI. Vrem să creştem la 14-15 şi în anul care urmează intenţionăm să acordăm spre acest segment de activitate până într-o jumătate de miliard de euro', a spus Tănăsescu. 

Acesta a precizat, de asemenea, că în noiembrie banca urmează să anunţe un împrumut semnificativ.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ