Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pot accesa credite de la CEC Bank şi BCR garantate

| 07 dec, 13:49

Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pot accesa credite de la CEC Bank şi BCR garantate până la maximum 80% de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), a anunţat luni Fondul de Garantare, potrivit Agerpres.

"FNGCIMM a semnat cu BCR şi APIA, Convenţia privind finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine şi caprine 2015, precum şi pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215- plăţi privind bunăstarea animalelor păsări. Parteneriatul cu CEC Bank a fost consolidat prin semnarea unui act adiţional la Convenţia privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de plăţi directe în sectorul vegetal campania 2015. Semnarea acestor documente permite clienţilor accesarea unor credite garantate în procent de maximum 80% de către FNGCIMM, în baza adeverinţelor eliberate de APIA", se arată în comunicat. 

Pentru obţinerea garanţiei, beneficiarii vor depune la banca finanţatoare documentaţia de credit, iar garanţia va fi acordată, la solicitarea băncii, după analiza acestei documentaţii. 

Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene privind orientările comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor în dificultate şi să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanţarea accesată. 

Prin dezvoltarea parteneriatului cu băncile finanţatoare şi APIA, FNGCIMM continuă facilitarea accesului la finanţare pentru antreprenorii din domeniul agricol. 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României. 

Garanţia FNGCIMM  SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ