FNGCIMM va acorda în parteneriat cu CEC Bank garanții pentru societățile și cooperativele agricole

| 09 feb, 11:50

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) va acorda în parteneriat cu CEC Bank garanții pentru societățile și cooperativele agricole, informează marți FNGCIMM.

Astfel, societățile agricole și cooperativele agricole care desfășoară activități economice vor completa beneficiarii tradiționali ai FNGCIMM, reprezentați de IMM-uri definite potrivit Legii nr. 346/14.07.2004, privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare.

Garanția FNGCIMM este solicitată de bancă și oferă mai multă libertate în alegerea finanțării unei afaceri viabile, la un preț accesibil. FNGCIMM garantează maximum 80% din valoarea finanțărilor pe termen mediu și lung de tipul creditelor pentru investiții și până la 70% din valoarea finanțărilor pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru sau din valoarea scrisorilor de garanție bancară.

În funcție de solicitările primite din partea celorlalți finanțatori, FNGCIMM va încheia noi acte adiționale menite să diversifice categoriile de potențiali beneficiari.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă, funcționând ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea prudențială a Băncii Naționale a României.

Garanția FNGCIMM este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator.

În baza apartenenței sale la AECM (European Mutual Guarantee Association — asociație ce reunește peste 40 de fonduri de garantare și contragarantare din 22 de țări europene și Turcia), FNGCIMM funcționează după reguli și principii europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ