Beneficiarii POSDRU vor depune online documentele pentru rambursare

| 18 apr, 2013

Beneficiarii POSDRU vor depune doar în format electronic documentele necesare pentru a deconta sumele cheltuite în cadrul proiectelor. În plus, ei vor putea urmări online stadiul procesării cererilor.

"Este inacceptabil ca beneficiarii să vină cu mii de pagini când depun documentele pentru a-şi recupera banii. Nu mai tolerez această abordare (...) de luni, 22 aprilie, toate cererile de rambursare şi documentele aferente vor fi depuse numai în format electronic.", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Efectul acestor măsuri, mai spune ministrul, va fi accelerarea ritmului de absorbţie a fondurilor europene şi degrevarea beneficiarilor de o activitate inutilă.

Documentele vor fi scanate şi vor fi depuse de beneficiari la Organismele Intermediare POSDRU pe CD, după care se va încheia un proces verbal de predare-primire a acestuia.

O altă noutate este că beneficiarii pot vedea în ce etapã de procesare se aflã cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare şi pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POSDRU.

În prezent, documentele justificative pot fi depuse doar pe suport de hârtie. Când depun cereri de rambursare a fondurilor UE, beneficiarii trebuie să aducă dovezi pentru toate cheltuielile eligibile efectuate în implementarea proiectului.

Din cauza volumului uriaş de documente justificative, depunerea unei cereri de rambursare înseamnă de obicei predarea a 20-30 de bibliorafturi, iar în unele cazuri se poate ajunge chiar la 70 de bibliorafturi, se arată în comunicatul citat.

Săptămâna viitoare vor fi făcute şi plăţi parţiale către beneficiarii care nu au depus unele documente justificative. Ei vor primi sumele aferente cheltuielilor eligibile care vor fi validate. Cheltuielile pentru care beneficiarii nu au depus toate documentele justificative vor fi decontate în cadrul următoarei cereri de rambursare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ