Beneficiile uleiului de argan

| 10 ian, 2014

Uleiul de argan este presat din nuca rodului pomului de argan, care se gaseste doar in Maroc. Arborele de argan traieste aproximativ 150- 200 de ani si rodeste pana ajunge la 30-50 de ani. Deoarece copacul se gaseste intr-o zona limitata, uleiul este destul de rar.

Ce legatura au caprele cu uleiul de argan?

Capra de munte din Maroc, numita capra Tamri, mananca fructul arborelui de Argan. Caprele urca literalmente in copac pentru a ajunge la nuci. Uneori intr-un singur copac se urca chiar si 10 capre o data . Multe capre pentru un copac de 35 de metrii inaltime.
Unii producatori de ulei de argan foloseau excrementele caprelor unde gaseau semintele complet nedigerate si le foloseau pentru a produce uleiul de argan.  Cu siguranta se mai practica si astazi insa sunt si producatori care fac ulei de argan fara ajutorul caprelor.

Beneficiile uleiului de argan in alimentatie

Uleiul de argan are gust de alone si este folosit  in salate si in multe feluri de mancare.

Beneficiile uleiului de argan pentru frumusete
Suntem gata sa declaram uleiul de argan ca cel mai bun ingredient pentru frumusete.
Iata cateva modalitati in care puteti folosi uleiul de argan ca tratament cosmetic:

Beneficiile uleiului de argan pentru par

Uleiul de argan este un produs excelent pentru varfurile despicate, hidrateaza parul uscat si da parului stralucire. Se aplica pe parul umed pe toata lungimea firului de par daca acesta este uscat sau doar pe varfurile despicate.

Scalp: Daca ai de a face cu un scalp uscat, aplica putin ulei de argan pe o discheta demachianta si tamponati pielea capului cu ulei. Daca faci acest lucru inainte de culcare, uleiul va avea timp sa hidrateze foarte bine pielea capului pana dimneata.

Beneficiile uleiului de argan pentru ten
Ar putea parea infricosator sa aplicati uleiul direct pe fata, mai ales daca aveti pielea delicate. Pielea devine neteda , curata si radianta, toate datorita folosirii uleiului de argan in locul cremei hidratante de zi cu zi.

Beneficiile uleiului de argan pentru corp
Puteti folosi ulei de argan ca o crema hidratanta pentru corp, aplicati ulei de argan asa cum faceti cu crema de corp. Aplicati uleiul, dupa ce iesiti din dus pentru cele mai bune rezultate de hidratare.

Maini: Uleiul de argan este excelent pentru hidratarea mainilor, in special pentru cuticulele si unghiile tale, daca acestea sunt predispuse la exfoliere.

Alegerea uleiului de argan
Datorita cresterii popularitatii uleiului de argan, multe companii de ingrijire a pielii au inceput sa-l foloseasca intensive in produsele lor.
Va recomandam gasirea unei linii de produse care au 100% ulei de argan pur marocan pentru cele mai bune rezultate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ