Economica.net: BenQ lansează becurile care consumă energie de 1 leu pe lună

| 27 mai, 2013

BenQ, unul dintre producătorii mondiali de dispozitive electronice şi IT&C, prezintă pe piaţa din România noile soluţii LED de iluminare stradală şi pentru segmentele office şi industrial.

Costul energiei electrice consumate de un corp de iluminat LED BenQ, folosit câte 10 ore pe zi este de sub 1 leu pe lună, potrivit Economica.net.

„Am prezentat partenerilor notri din nord-vestul ţării şi din Serbia noile soluţii moderne şi eficiente de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED. Acum oferim o nouă tehnologie dezvoltată de BenQ, optimizată pentru diferite tipuri de activităţi astfel încât să ofere confortul maxim fiecăruit beneficiar. Estimăm ca până la finalul acestui an să derulăm mai multe proiecte care să utilizeze, în total, câteva mii de corpuri de iluminat stradal, industrial şi comercial”, declară Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Soluţiile de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED corespund normelor şi iniţiativelor Comisiei Europene de a eficientiza la nivelul blocului european consumul de energie electrică, dar şi de a reduce factorii de risc asociaţi becurilor economice de astăzi, ce conţin mercur. Comisia Europeană pregăteşte pentru anul viitor un plan de acţiune pentru înlocuirea becurilor economice.

Lămpile BenQ cu tehnologie LED au o durată de viaţă de 50.000 de ore, ceea ce înseamnă că pot funcţiona până la 17 ani într-un regim de utilizare de opt ore pe zi. Din punctul de vedere al consumului de energie, acestea reduc factura electrică lunară cu până 60%, dar la consumul de energie se adaugă şi reducerea costurilor cu mentenanţa, întrucât dispare necesitatea de a schimba becurile arse, spune compania.

Costul unui astfel de bec începe de la 60 de lei şi poate ajuge până la 180 de lei în funcţie de numărul de lumeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ