Berea la draft, mai ieftină din 10 august, după scăderea TVA la 9%

| 08 iul, 16:30

Cota redusă de TVA de 9% se va aplica şi pentru berea la draft, începând cu 10 august.

Cota de TVA de 9% pentru berea care se încadrează la codul NC 22 03 00 10, însemnând berea la draft, intră în vigoare pe 10 august, după ce, în Monitorul Oficial din data de 7 iulie, a fost publicată legea 187/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Actul normativ precizează că prevederile referitoare la cota de TVA pentru bere intră în vigoare la 30 de zile de la publicare, însemnând 10 august.

Citește și:  Parlamentarii ieftinesc berea

Acelaşi act normativ introduce 7 criterii pentru încadrarea în activităţile independente. În cazul în care persoana care desfăşoară activitatea independentă nu respectă cel puţin 4 din cele 7 criterii riscă să fie reîncadrată, în urma unui control al fiscului, ca activitatea dependentă, adică salariată. Legea nu prevede un termen pentru intrarea în vigoare a prevederilor referitoare la activităţi independente. Prin urmare, conform normelor de tehnică legislativă, reglementările intră în vigoare la 3 zile de la publicare, pe 10 iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ