Biden: Rusia a încălcat fără ruşine principiile de bază ale Cartei Naţiunilor Unite

| 21 sep, 19:12

Preşedintele american Joe Biden a declarat în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite de la New York că Rusia ”a încălcat fără ruşine principiile de bază ale Cartei Naţiunilor Unite”. Biden ”sprijină creşterea numărului de reprezentanţi permanenţi şi nepermanenţi ai Consiliului” şi îndeamnă membrii ONU să fie uniţi împotriva războiului Rusiei, relatează CNN.

 

”De asemenea, cred că a venit momentul ca această instituţie să devină mai incluzivă, astfel încât să poată răspunde mai bine nevoilor lumii de astăzi. Membrii Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Statele Unite, ar trebui să susţină şi să apere în mod consecvent Carta ONU şi să se abţină de la utilizarea dreptului de veto, cu excepţia situaţiilor rare, extraordinare”, a subliniat Biden.
Astfel, preşedintele a afirmat Statele Unite ”sprijină creşterea numărului de reprezentanţi permanenţi şi nepermanenţi ai Consiliului, inclusiv pentru ţări din Africa, America Latină şi Caraibe”.
Preşedintele a susţinut că, dacă naţiunile, precum Rusia, ”îşi pot urmări ambiţiile imperialiste fără consecinţe, atunci punem în pericol tot ceea ce reprezintă” ONU.
Liderul SUA a declarat că războiul în desfăşurare al Rusiei împotriva Ucrainei ”ar trebui să îngheţele sângele oamenilor în vene”.
Biden a discutat despre modul în care preşedintele rus Vladimir Putin a negat statutul de stat al Ucrainei, adăugând că ”acum vedem atacuri asupra şcolilor, gărilor, spitalelor, asupra centrelor istorice şi culturale ucrainene”.
Referindu-se la descoperirile cadavrelor înmormântate în masă la Izium, Biden a spus: ”Acest război este despre eliminarea dreptului Ucrainei de a exista ca stat şi dreptului Ucrainei de a exista ca popor”.
”Oricine ai fi, oriunde ai trăi, indiferent de credinţa ta, asta ar trebui să-ţi îngheţe sângele în vene. De aceea, 141 de naţiuni din Adunarea Generală s-au unit pentru a condamna fără echivoc războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a continuat Biden.
Biden a spus că membrii ONU trebuie să fie uniţi împotriva războiului Rusiei.
”Statele Unite vor ca acest război să se încheie în condiţii echitabile, în condiţii la care ne-am înscris cu toţii, care susţin că nu poţi pune stăpânire pe teritoriul unei naţiuni cu forţa. Singura ţară care stă în calea acestui lucru este Rusia, aşa că noi, fiecare dintre membrii acestui organism, ne angajăm să susţinem principiile şi convingerile pe care le vom apăra ca membri ai Naţiunilor Unite, trebuie să fim clari, fermi şi neclintiţi în hotărârea noastră”, a mai spus el.
”Ucraina are aceleaşi drepturi care aparţin fiecărei naţiuni suverane. Vom fi solidari cu Ucraina, vom fi soldari împotriva agresiunii Rusiei, punct”, a adăugat Biden.

 

Tag-uri: Joe Biden
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ