Brigitte Bardot îl critică pe Băsescu pentru "politica dictatorială" în cazul eutanasierii câinilor

| 11 sep, 2013

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot a condamnat miercuri "politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu", după adoptarea marţi de către deputaţi a unei legi care autorizează eutanasierea câinilor fără stăpân, transmite AFP.

"Acest tiran nu se gândeşte decât să omoare şi condamn politica sa dictatorială, nedemnă de un stat membru al Uniunii Europene. Ai zice că s-ar fi revenit sub Ceauşescu!", a afirmat ea, într-un interviu acordat AFP, amintind că, "în 2000, Traian Băsescu a eşuat cu programul său de sterilizare a câinilor în Bucureşti".

"BB" a lansat un apel "parlamentarilor şi senatorilor care pot anula încă, înainte de a fi promulgată, această lege arbitrară pentru a nu lăsa să se comită acest genocid al animalelor".

Legea, care autorizează eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă nu sunt revendicaţi în termen de 14 zile după prinderea lor, a fost adoptată de deputaţi cu 266 de voturi pentru, 23 împotrivă şi 20 de abţineri. Textul aprobat marţi mai trebuie promulgat de preşedintele Traian Băsescu - care este în favoarea omorârii câinilor fără stăpân - înainte de a intra în vigoare. Adoptarea acestui text intervine la o săptămână după moartea unui copil muşcat de câini în apropierea unui parc din capitală.

Preşedinta Fundaţiei Bardot de apărare a animalelor a apreciat, potrivit AFP, că ar fi "scandalos, nedrept, să se condamne la moarte toţi câinii nevinovaţi, pentru un accident izolat, ale cărui împrejurări reale nu se cunosc încă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ