Bilanț SMURD: 225.000 de persoane asistate şi multe mii de vieţi salvate

| 15 mai, 2013

Peste 280.000 de solicitări primite, 225.000 de persoane asistate şi mii de vieţi salvate - acesta este bilanţul echipajelor SMURD Bucureşti, prezentat miercuri, la împlinirea a cinci ani de activitate, de inspectorul şef al ISU Bucureşti, colonelul Stelian Duduş.

"Solicitările la SMURD Bucureşti au crescut de la an la an, astfel că din 15 mai 2008, când a luat fiinţă serviciul, şi până în 15 mai 2013 am răspuns la peste 280.000 de solicitări. Tot în acest interval, 225.000 de persoane au fost asistate de către echipajele SMURD Bucureşti, iar mii de vieţi au fost salvate. De asemenea, au fost instruite 187 de persoane din ISU Bucureşti şi 102 din judeţele limitrofe", a spus şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

La rândul său, coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a amintit despre reticenţa multor persoane faţă de deschiderea SMURD în Capitală, dar şi despre sprijinul primarului general Sorin Oprescu atât pentru susţinerea serviciului, cât şi pentru crearea unor spaţii de parcare în zona Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu, prezent la eveniment, a amintit că municipalitatea a alocat aproape 20 de milioane de euro pentru proiectul SMURD şi va continua investiţiile pentru achiziţionarea unor noi echipamente.

Un sfert din totalul intervenţiilor SMURD la nivel naţional sunt realizate de SMURD Bucureşti, potrivit şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Ioan Baş.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ