Birchall: Promulgarea Legii insolvenţei persoanelor fizice, pas major pentru sprijinirea românilor necăjiţi

| 18 iun, 18:55

Deputatul social-democrat Ana Birchall consideră că prin promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a Legii insolvenţei persoanelor fizice s-a făcut un pas important în sprijinirea românilor aflaţi în necaz financiar.

 

Într-un comunicat de presă citat de Agerpres, Ana Birchall subliniază că proiectul reprezintă "o prioritate".

"Sunt bucuroasă că preşedintele Iohannis a înţeles importanţa unei Legi a insolvenţei persoanelor fizice, proiect de care românii au atât de mare nevoie. Cred că este o decizie normală, care urmează votului covârşitor din Camera Deputaţilor, unde 309 deputaţi au votat Legea insolvenţei persoanelor fizice. Este o dovadă clară că, atunci când se doreşte, putem obţine consens la nivelul întregii clase politice pe legile aşteptate de români", afirmă Birchall în comunicatul citat.

Ea mulţumeşte Guvernului pentru susţinerea şi avizarea favorabilă a legii, precizând că este "singurul proiect privind insolvenţa persoanelor fizice avizat şi susţinut de un Guvern în ultimii 25 ani".

Ana Birchall subliniază că această lege "protejează românii, debitori de bună-credinţă, sufocaţi de datorii, care nu vor mai sta astfel cu frica în sân că vor fi executaţi silit sau că vor rămâne pe drumuri, pierzându-şi bunurile".

"Prin această lege se acordă un nou start oamenilor aflaţi în necaz financiar, care pot solicita, în condiţiile legii, eliberarea de datorii reziduale, astfel încât să nu mai fie urmăriţi toată viaţa", explică deputatul PSD.

Potrivit Anei Birchall, legea are la bază legislaţia şi practica în insolvenţă din 12 state, printre care SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa.

Ea precizează că în termen de şase luni este necesară elaborarea normelor de aplicare ale legii.

"Din acest moment, toţi cei care au atribuţii în elaborarea normelor metodologice de aplicare şi implementare a legii trebuie să înceapă să lucreze. Cu aceeaşi determinare pe care am avut-o ca să duc această lege un an de zile, de la stadiul de iniţiativă legislativă la cel de lege adoptată în plenul Camerei Deputaţilor şi promulgată de preşedintele Iohannis, voi urmări şi parcursul de elaborare a normelor metodologice, astfel încât să asigurăm buna ei implementare", subliniază Ana Birchall.

Legea insolvenţei persoanelor fizice, iniţiată de Ana Birchall, a fost promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis, urmând a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ