LOVITURĂ pentru Nicușor Constantinescu: ce interdicție a primit

| 19 iun, 17:29

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Nicuşor Constantinescu nu poate candida la şefia organizaţiei judeţene a partidului în cadrul alegerilor care vor avea loc pe 29 iunie, pentru că acesta este suspendat din formaţiunea politică de către conducerea centrală a PSD, potrivit Agerpres.

Totodată, Cristinel Dragomir a spus că nu elimină varianta ca Nicuşor Constantinescu să fie exclus din PSD în condiţiile în care acesta încalcă în mod repetat statutul partidului.

"Cel puţin din punctul meu de vedere, Nicuşor Constantinescu nu poate candida pentru că e suspendat până la convocarea noului consiliu judeţean care se va alege în cadrul conferinţei judeţene şi, ca atare, practic este imposibil, statutar vorbind. Dânsul are o suspendare până la convocarea noului consiliu judeţean care va fi după conferinţa judeţeană. Nu va fi validat de comisia de validare şi candidatura lui nu va fi, din punctul meu de vedere, supusă votului conferinţei judeţene. Avem un document de la preşedintele partidului (n.r. - Victor Ponta) (...) şi nu-l putem ignora. Dacă între timp primim altceva...", a afirmat Dragomir.

Acesta a menţionat că PSD Constanţa a cerut o derogare de la organizaţia centrală astfel încât Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa să poată avea loc pe 29 iunie, ci nu după 15 august, aşa cum prevede calendarul stabilit la nivel naţional. Solicitarea respectivă a fost făcută ca urmare a situaţiei "speciale" în care se află PSD Constanţa.

"S-a cerut o derogare de la organizaţia centrală. Conform graficului de alegeri la nivelul partidului, până la sfârşitul lunii trebuie terminate alegerile din toate localităţile din judeţul Constanţa. Având în vedere că situaţia de la organizaţia judeţeană Constanţa este una specială, în sensul că preşedintele în exerciţiu (n.r. Radu Mazăre) şi-a dat demisia, avem preşedinte interimar (n.r. senatorul Nicolae Moga), preşedintele executiv (n.r. Nicuşor Constantinescu) este suspendat. Am solicitat conducerii partidului să organizăm alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene mai devreme decât erau planificate, începând cu 15 august, conform calendarului naţional. Am obţinut această derogare şi alegerile vor fi pe 29 iunie", a spus Cristinel Dragomir.

Referitor la posibila excludere a lui Nicuşor Constantinescu din PSD Constanţa, Dragomir a afirmat că "această chestiune se poate lua în calcul dacă Constantinescu încalcă în mod repetat statutul partidului". Dragomir a făcut menţiunea în condiţiile în care, la începutul lunii, Nicuşor Constantinescu a trimis mai multe adrese organizaţiilor de partid din judeţ, în calitate de preşedinte executiv al PSD Constanţa, funcţie de conducere din care era suspendat conform rezoluţiei PSD din luna martie privind membrii de partid cercetaţi penal sau condamnaţi pentru corupţie.

Pe 12 iunie, preşedintele interimar al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, a făcut publică o adresă semnată de liderul PSD, Victor Ponta, şi de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, prin care organizaţia judeţeană a PSD Constanţa este anunţată că "domnul Nicuşor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Judeţean Constanţa".

Cu toate acestea, Nicuşor Constantinescu a anunţat că ar candida pentru şefia organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Referitor la o posibilă excludere din partid, Constantinescu a spus că ia în calcul să înfiinţeze o nouă formaţiune politică, denumită Partidul Dobrogenilor.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale de către procurorii DNA, în prezent el aflându-se sub control judiciar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ