Institutul Social Democrat, despre pensiile parlamentarilor: Imposibil de explicat logic și în parametrii bunului simț

| 17 iun, 11:53

Institutul Social Democrat 'Ovidiu Șincai' consideră că recenta adoptarea a pensiilor speciale pentru parlamentari reprezintă un gest inadecvat și inoportun din punctul de vedere politic, un gest care se depărtează de valorile și principiile social-democrate autentice, se arată într-un comunicat al institutului.

"Social-democrația fundamentată pe principiile libertății, dreptății sociale, echității, egalități de șanse și solidarității nu are și nu poate avea nimic în comun cu un astfel de gest. Credem că nu era și nu este momentul pentru o asemenea decizie adoptată fără consultare, fără dezbatere publică și fără acordul și aprobarea societății românești! O justă reașezare a întreg sistemului de salarizare și de pensii din zona publică este necesară și importantă, dar ea nu poate fi făcută decât ca întreg, transparent și corect, într-o dezbatere deschisă cu toți partenerii sociali. Orice încercare de a fragmenta acest proces, de a crea categorii privilegiate, de a lucra cu mai multe viteze este incorectă și distructivă", apreciază ISD, conform Agerpres.

De altfel, amintește sursa citată, initiațiva pensiilor speciale pentru parlamentari a primit aviz negativ din partea Executivului.
"Ne întrebăm cum poți să reprezinți Alianța care sprijină Executivul și să votezi împotriva avizului acestuia? Imposibil de explicat logic și în parametrii bunului simț, măcar politic. Un altfel de demers lipsit de responsabilitate nu face decât să dea apă la moară celor care susțin că cei mai mari dușmani ai Parlamentului (și implicit ai democrației) sunt chiar parlamentarii. Nu avem voie și nu putem să aruncăm la coșul de gunoi ultimii 25 de ani din istoria acestei țări! Amintim colegilor noștri că acest gest nu are nici o legătură cu valorile social-democrației, cu preocuparea pentru oameni și cu agenda cetățenilor care i-au îndrituit să-i reprezinte în cel mai înalt for legislativ", se arată în comunicatul ISD.
Potrivit acestuia, sunt nepermis de mulți oameni care trăiesc sub limita subzistenței, oameni care au construit România, cu bune și cu rele.
"Gestul parlamentarilor de astăzi este profund injust! Atragem atenția că susținând astfel de inițiative Partidul Social Democrat riscă să se depărteze mult și pentru mult timp de electorat. Dragi colegi, stânga autentică înseamnă dreptate socială, echitate, egalitate de șanse și mai ales solidaritate! Ne cerem scuze în numele colegilor noștri pentru această gravă greșeală politică! Nu putem și nu vom susține public și politic acest vot aflat în contradicție profundă cu valorile în care credem, cu realitatea și interesele cetățenilor Românei!", se mai arată în comunicatul ISD.

 

 

Tag-uri: pensii speciale, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 12:42
part time
LOCURI SIGURE DE MUNCA
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ