Pensiile speciale, pe ordinea de zi a Senatului

| 29 iun, 08:49

Militarii, poliţiştii, funcţionarii parlamentari, dar şi personalul diplomatic ar putea beneficia de pensii speciale dacă mai multe propuneri legislative vor trece de Parlament. Deocamdată sunt pe ordinea de zi a Senatului.

Mai exact, militarii şi poliţiştii vor putea ieşi la pensie după ce au o vechime în muncă de 25 de ani, dintre care 15 în serviciu.

Iar pensia va fi media tuturor veniturilor realizate în şase luni de zile. Ei vor avea posibilitatea să aleagă această perioadă din ultimii 5 ani de activitate.

Citeste si: Orban: Nu voi beneficia de pensia specială, nu voi face o astfel de cerere

Senatorii vor dezbate şi proiectul care stabileşte un altfel de calcul pentru pensia funcţionarilor parlamentari. Astfel, aceştia vor primi la pensie 80 la sută din salariul mediu din ultimul an. Ei trebuie să aibă experienţă de cel puţin 14 ani ca funcţionar parlamentar.

Aceeaşi modificare şi pentru personalul diplomatic, care va primi 80 la sută din media veniturilor încasate cu un an înaintea pensionării, dacă cei vizati au18 ani de experienţă ca diplomaţi.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ