Averile fabuloase ale parlamentarilor care au propus pensiile nesimțite! Au vile în Austria şi Bentley în garaj

| 17 iun, 15:47

Parlamentarii și-au votat, marți, cu o largă majoritate pensiile speciale. Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

România Curată prezintă averile celor care își pregătesc pensii nesimțite din care să-și poată întreține casele, terenurile și mașinile.

Ciprian Nica: case, apartamente, spații comerciale
Deputatul PSD Ciprian Nica se află între primele locuri în clasamentul neoficial al celor mai bogati parlamentari din țară, având în conturi aproximativ 200.000 de euro. Potrivit declaraţiei de avere, Ciprian Nica are două apartamente, o casă moştenită în podgoria Panciu, o altă casă veche, plus un spaţiu comercial în care are biroul notarial, unde lucrează alături de consoartă, tot notar de profesie.
Deputatul ales în Colegiul 1 Focșani mai are, potrivit declarației de avere, și două maşini Dacia Logan şi un Audi A8, bijuterii în valoare de 5.000 de euro şi obiecte de artă de 5.000 de euro. Deputatul PSD Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea, potrivit unei deciziei definitive luate de Înalta Curte de Casație și Justitie în primăvara anului trecut.

Citeşte şi:  Parlamentarii şi-au VOTAT pensiile speciale. Reacţia Alinei Gorghiu, copreşedinte PNL UPDATE

Manuela Mitrea: Vilă în Austria, bijuterii scumpe și mare iubitoare de artă
De la Constanţa, cel mai prosper parlamentar pare a fi tot un notar, Manuela Mitrea, soţia fostului parlamentar de Vrancea, Miron Tudor Mitrea, aflat în prezent în închisoare pentru luare de mită. O vilă de vacanţă în Austria, bijuterii şi tablouri de aproape 100.000 de dolari, venituri anuale de peste 100.000 de euro este averea de care dispune parlamentarul aflat la al treilea mandat. De­a lungul anilor, familia Mitrea a agonisit obiecte din metale preţioase (32.000 lei), bijuterii (124.000 lei), obiecte de artă (36.000 lei), obiecte de cult (8.000 lei) şi tablouri (101.00 lei), totul în valoare totală de peste 300.000 lei. În 2007, Miron și Manuela Mitrea au achiziţionat o casă în Austria, într­o staţiune turistică, la care se adaugă casa din Bucureşti cumpărată în 2004. Achiziţia din Austria a atras un credit de 592.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Deputatul Manuela Mitrea câştigă anual de la Camera Deputaţilor peste 50.000 de lei, o sumă de zece ori mai mică faţă de veniturile de la cabinetul notarial. Cu alte cuvine, pensia specială din Parlament ar fi mărunțiș în buzunare.
Deputații Ion Bălan și Avram Marian: Bani frumoși din agricultură
Deputaţii tulceni Ion Bălan şi Avram Marian sunt aproape latifundiari. Ion Bălan deţine nu mai puţin de 427 ha de teren agricol în judelul care l­a trimis în Parlament. Şi deputatul Avram Marian, ales pe listele PSD, se remarcă între parlamentari pentru că deţine 46 ha de teren agricol în județul Tulcea, dar şi maşini agricole cu care lucrează terenul. Marian Avram are şi un credit de 116.400 de franci elvețieni luat în anul 2007, scadent în 2032, dar a luat împrumut şi de la persoane fizice suma de 173.500 de euro.
Alți doi latifundiari. Parlamentarii de Buzău
Şi deputatul Adrian Mocanu de la Buzău are nu mai puţin de 46 de hectare de teren, dar şi două tractoare, de pe care declară venituri de peste 100.000 de lei. Conform declaratiei de avere a politicianului, doar darul de la nunta pe care a făcut­o în 2001 cu fiica unui om de afaceri a fost de 205.000 lei si 33.400 de euro, deci nu ar trebui să­şi facă griji pentru pensie. În plus, acesta declară și o dotă de 340.000 lei.
Venituri frumoase din agricultură are și senatorul social­ democrat de Buzău Victor Mocanu, care câștigă, împreună cu familia, din activități agricole și zootehnie, 85.500 lei, cu mult mai mult decât salariul anual de la Senat. Peste acestea se adaugă și dividende și dobânzi în valoare de 37.000 de lei.
Și deputatul de Constanța Viorel Ștefan este un ales prosper, având depozite și conturi aproape 500.000 de lei.
Emacu, pensionarul care va încasa aproape 9.000 de lei pe lună
La Iași, Gheorghe Emacu, pensionar cu aproape 48.000 de lei pensie în 2014, a fost angajat al Ministerului Apărării Naționale. Ales pe listele UNPR, Emacu, în 2014, a purces la completarea declarației de avere. Nu știm dacă simțul civic l-a făcut să-și treacă în documentele completate cele trei parcele agricole și cele trei apartamente, două la Iași și unul la București.
Dacă pentru orașul pe care îl reprezintă în Parlament, Gheorghe Emacu nu arată că dorește a investi mari eforturi profesionale, în schimb, plasamentele sale financiare dau dimensiunea eforului pentru bunăstarea personală, aproape 90.000 de euro cu titlu de împrumut către un anume Radu – Bogdan C. Pe lângă pensia de la MApN, Gheorghe Emacu a luat în 2013 pentru ce a făcut în funcția de deputat aproape 60.000 de lei.
Deputatul Ioan Stan: conturi pline, terenuri și firme
Ioan Stan este deputat din partea PSD în județul Suceava. Are terenuri agricole, dar și unul intravilan, în municipiul Fălticeni. La acestea se adaugă casă, apartament și spațiu comercial; de asemenea, un Mercedes din 2002 la care se adaugă clasicelor bijuterii și obiecte de valoare, evaluate la 6.000 de euro. Contul respiră și el a bunăstare: 200.000 de lei; mai puțin este într-un fond de investiții, peste 60.000 de lei. Tot investiție se cheamă și banii împrumutați firmei SC Iristar SRL, unde administrator este soția, Silvia Stan. De acolo, doamna  a ridicat, în 2013, 21.000 de mii de lei. Ca deputat, Ioan Stan a câștigat în același an 70.000 de lei. El este la al doilea mandat în Camera inferioară a Parlamentului.
Iulian Iancu: terenuri intravilane, conturi și vizite la DNA
Ales în județul Bacău, Iulian Iancu (PSD), la numai 55 de ani, este deja un senior al Camerei Deputaților. Este la al treilea mandat în Parlamentul național, iar declarația sa de avere este la fel de consistentă precum anii petrecuți în legislativ. S-a remarcat de-a lungul timpul prin numeroasele luări de poziții în chestiuni ce țin de domeniul energetic. Are cinci terenuri intravilane, inclusiv în București, toate dobândite în perioadă 1995 – 2005. Are un apartament în capitală cu o suprafață de 143 de metri pătrați și o casă la Mediaș, județul Sibiu, de 657 de metri pătrați. Bijuteriile au fost și ele estimate ca valoare la 7000 de euro. Are un singur cont curent, dar care este cu greutate: 101.780 de lei. Alți bani ai familiei deputatului Iancu sunt îndreptați către acțiuni în diferite companii: 73.680 de lei.
Ca venituri pe 2013, Iulian Iancu a trecut în dreptul numelui său 64.000 de lei (bani de la Camera Deputaților), iar în dreptul soției, un venit net de 24.500 de lei.
Deputat cu firmă, vizite la DNA
Activitățile antreprenoriale ale lui Lucian Șova se învârt, în principal, în jurul firmei Cominfortrans SA, unde are cotă de participare 54% și căreia i-a împrumutat 177.000 de lei. Ca venituri, în 2013, deputatul și-a trecut suma care i-a venit de la Camera Deputaților (aproape 59.000 de lei), dar și salariul luat de soție, doamna Carmen Șova (M.A.I – aproape 42.000 de lei).
Toate aceste sume nu ar fi rotunde fără valorile dobânzilor la banii depuși în conturi: 9.000 de lei, 260 de euro și 270 de dolari.
Deputatul nouă case și două firme vine de la UNPR
Deputatul nouă case și apartamente este Sergiu Constantin Vizitiu. Este trimis în Parlamentul României de alegătorii din județul Iași să facă treabă bună. Pentru cine, nu se știe. Dacă tot e să-i analizăm averea, mai adăugăm 2 spații comerciale și cinci terenuri intravilane în comune din vecinătatea municipiului Iași. La alegeri a câștigat cu PDL, dar ulterior, UNPR i s-a părut cea mai bună variantă politică. Talentul în jongla cu bunuri imobiliare iese în evidență și prin prisma vânzărilor efectuate, terenuri, apartamente și construcții, tranzacții ce au totalizat peste jumătate de milion de lei și 55.000 de euro.
Numele a două firme sunt interesante pentru Sergiu Constantin Vizitiu: Huge Construct SRL și Alma Trust Construct SRL.  Cota de participare la fiecare dintre ele este de 99%, iar în aceste condiții, deputatul a acordat împrumuturi asociaților de aproape 4 milioane de lei. Publicația online 7est.ro  scria că ”între anii 2009-2012, firma lui Vizitiu a semnat contracte pe bani publici pentru construcţia de drumuri, clădiri civile şi reţele de apă şi clădiri, prin intermediul companiei Huge Construct SRL din Lunca Cetăţuii. În zonă el are şi un depozit de materiale de construcţii. Vizitiu a încasat sume importante de la Compania Naţională de Drumuri pentru reabilitarea unei şosele la Agnita, în valoare de 16 milioane de lei, dar şi lucrări similare la primării din judeţele Botoşani şi Vaslui în valoare cumulată de 17 milioane de lei. În judeţul Iaşi, compania lui Vizitiu a reabilitat clădirile mai multor primării pentru aproximativ 10 milioane de lei”.
La același capitol al declarației de avere figurează și împrumuturi acordate unor persoane, de 1,5 milioane de lei și de 180 de mii de euro. În ceea ce privește veniturile, acestea provin de la Camera Deputaților, din partea soției, dar, cum era și firesc, din chirii (80.000 de lei).
Deputatul Blăjuț, om de afaceri cu o Dacia și Bentley
Tot de la Iași este și deputatul Viorel Ionel Blăjuț (Partidul Poporului – Dan Diaconescu). Are terenuri, inclusiv forestier, aproape 19 hectare. Bogăția familiei este completată de o casă de vacanță, de o casă de locuit și de un apartament, ultimele două chiar în municipiul reședință de județ. Deputatul ieșean este un om al contrastelor: este posesor al unui autoturism Dacia (an de fabricație 2011), dar are actele de proprietate și pe un Bentley Continental, produs în 2006.
Pe site-urile de vânzări auto second, o astfel de mașină este estimată la aproape 60.000 de euro. Firma pe care o controlează Iașisting SRL este cea care a primit din partea deputatului peste un milion de lei un împrumut. Aceeași societate a fost implicată într-un caz de piraterie a programelor de calculator. Presa locală consemna rezolvarea cazului odată ce Iașisting și Microsoft ajungeau la o înțelegere.
Citiţi mai mult aici

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 12:35
part time
LOCURI SIGURE DE MUNCA
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ