Parlamentarii au respins propunerea PNL de a se scoate de pe ordinea de zi pensiile speciale pentru parlamentari

| 16 iun, 13:30

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a respins, marți, propunerea PNL de a se scoate de pe ordinea de zi proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, înregistrându-se 117 voturi "pentru" și 289 de voturi "împotrivă".

"Solicit scoaterea de pe ordinea de zi a propunerii legislative de modificare a Statutului parlamentarului, retrimiterea la comisie pentru cel puțin două săptămâni. Temeiul solicitării mele — raportul comisiei este anterior emiterii punctului de vedere de către Guvern, proiectul de lege nu prevede, așa cum este stipulat în Constituție, stabilirea sursei de finanțare și al treilea argument nu cred că Parlamentul României are ca prioritate să rezolve problemele parlamentarilor, cred că Parlamentul României trebuie, în primul rând, să se ocupe de rezolvarea problemelor cetățenilor care ne-au trimis în Parlament", a spus liderul deputaților PNL Ludovic Orban.

Citeşte şi:  Parlamentul se reuneşte ASTĂZI în şedinţă comună. DECIZIE privind pensiile speciale ale parlamentarilor

Președintele Comisiei parlamentare pentru Statut, Bogdan Niculescu Duvăz, a răspuns că această cerere nu este fundamentată pentru că Guvernul nu a răspuns în termenul legal. Există o prevedere clară că acolo unde Executivul nu răspunde în termen legal comisia poate să-și elaboreze raportul, ceea ce s-a și întâmplat, a explicat Duvăz.

"În ceea ce privește sursa de finanțare, ea este indicată în mod clar în acest raport și anume bugetul de stat al României prin alocarea sumelor necesare în bugetul Senatului și bugetul Camerei Deputaților. Aceste două lucruri sunt suficiente pentru a respinge această cerere", a încheiat Duvăz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ