Orban către deputați: Votați în favoarea justiției

| 09 iun, 11:36

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, le-a cerut marți parlamentarilor să voteze în favoarea justiției și nu politic în ceea ce privește cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta.

''Astăzi votăm dacă Parlamentul obstrucționează sau nu justiția. Nu votați politic, votați din considerente (...) care țin de ceea ce înseamnă așezământul constituțional într-o țară democratică. Nu vă apărați premierul, nu vă apărați Guvernul! Nu faceți altceva decât să-i apărați pe cei care s-au grupat în jurul premierului. Majoritatea sunteți oameni onești care nu ați făcut afaceri cu statul, sunteți oameni care nu sunteți implicați în acest sistem corupt. Nu vă transformați, (...) nu deveniți complici cu corupția'', a spus Orban, de la tribuna Parlamentului.

Totodată, el a subliniat că, în cazul în care cererea de începere a urmăririi penale va fi aprobată, ''nu se schimbă nimic în puterea politică a României''.

''Dacă astăzi se aprobă cererea de începere a urmăririi penale nu se schimbă nimic în puterea politică a României. Nu este afectată nici majoritatea parlamentară. (...) Nimeni nu vă împiedică (...) dacă Victor Ponta nu mai este premier să formați un Guvern și să mențineți majoritatea parlamentară. (...) Dacă veți respinge cererea veți deveni copărtași la o distrugere dramatică a imaginii României. Trebuie să dăm un semnal că în România justiția și dreptatea se înfăptuiesc. Votați în favoarea justiției!'', a transmis liberalul.

În opinia sa, decizia care se va lua în plenul Camerei Deputaților în cazul Ponta va viza democrația în România.

"Ceea ce vom hotărî noi astăzi să nu credeți că îl va afecta numai pe Victor Ponta sau pe noi ca și parlamentari. Decizia care se va lua astăzi va afecta democrația în România, va afecta percepția cetățeanului asupra Parlamentului ca instituție fundamentală a democrației, va afecta imaginea României. Ce se va hotărî astăzi va face înconjurul lumii și va fi urmărit (...) de toți partenerii noștri euroatlantici. Astăzi nu votăm ca parlamentari dacă Victor Ponta este sau nu este vinovat. Nu avem noi căderea să hotărâm acest lucru. De altfel nici nu avem informațiile necesare pentru a hotărî acest lucru. Dacă vă întreb pe toți parlamentarii prezenți în sală câți ați văzut dosarul — 90% dintre dvs. o să îmi răspundeți că nu ați văzut dosarul și că vă formulați opinia numai în baza unor informații trunchiate, care vă sunt oferite de colegii de partid sau de colegii din Comisia juridică", a arătat Orban.

El a afirmat că deputații vor vota dacă Parlamentul susține sau nu susține înfăptuirea dreptății de către puterea judecătorească.

"Noi astăzi votăm pentru a stabili un lucru clar, dacă în România respectăm Constituția, și anume că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar primul-ministru Victor Ponta. Astăzi votăm dacă Parlamentul susține sau nu susține înfăptuirea dreptății de către puterea judecătorească. Astăzi votăm pentru a stabili clar pentru fiecare cetățean dacă Parlamentul obstrucționează sau nu justiția. Acesta este votul", a punctat Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ