Liberalii, în derivă. Ludovic Orban: Atacăm votul la Curtea Constituţională. Alina Gorghiu: Nu sunt motive

| 09 iun, 15:21

Liberalii sunt încă ameţiţi după eşecul răsunător înregistrat la votul de marţi din Camera Deputaţilor, privind urmărirea penală a premierului Victor Ponta. Liderii dau mesaje contradictorii privind căile de urmat, susţinând ba că vor ataca decizia Camerei la Curtea Constituţională, ba că nu au motive s-o atace.

Ludovic Orban a fost cel mai bătăios liberal în privinţa votului de marţi, îndemnurile sale războinice zguduind plenul Camerei Deputaţilor înaintea procedurii: "Trebuie să dăm un semnal că în România justiția și dreptatea se înfăptuiesc. Votați în favoarea justiției!"

După anunţarea rezultatelor (solicitarea procurorilor a fost respinsă cu 231 de voturi la 120), Orban nu a renunţat şi declarat că următorul pas este atacarea deciziei Camerei la curtea Constituţională, pe modelul Dan Şova.

"Evident că investigăm temeiuri solide pentru a putea ataca hotărârea la Curtea Constituțională și, dacă vom găsi aceste temeiuri, vom ataca la Curtea Constituțională această hotărâre. Indiferent de decizia CCR în această speță, din păcate astăzi PSD și majoritatea guvernamentală au arătat că nu le pasă de România, că nu le pasă de imaginea României, că nu vor ca în România justiția, dreptatea să fie înfăptuite de puterea judecătorească și încearcă să facă zid pentru apărarea tuturor celor cercetați pentru fapte de corupție", a afirmat Orban la Palatul Parlamentului.

La mică distanţă de el, în aceeaşi clădire, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, făcea o declaraţie exact pe dos, fără să ştie probabil de pornirile războinice ale lui Ludovic Orban.

"În grupul nostru parlamentar juriştii noştri fac o analiză. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu prea ar fi temei să fie contestat la Curte votul de astăzi", a declarat Alina Gorghiu, tot la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Rovana Plumb: Liberalii vor schimbarea Guvernului cu mijloace din afara jocului politic

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ