Parlamentarii ieftinesc berea

| 10 iun, 15:53

Un amendament introdus de deputaţi în textul de aprobare a scăderii TVA la alimente de la 24% la 9% scade şi TVA la berea la halbă.

În ordonanţa de scădere a TVA la alimente băuturile alcoolice erau excluse expres de la cota de TVA redus. Însă un deputat a considerat că scăderea TVA la berea la draft ar fi o măsură bună. Azi, parlamentarii au adoptat legea de aprobare a ordonanţei privind scăderea TVA la alimente, cu tot cu amendamentul privind berea la halbă.

"S-ar putea colecta mai multe venituri prin creșterea vânzărilor de bere la draft, întrucât adaosul comercial este mai mare în HORECA, iar noi locuri de muncă vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai puțin
calificate, studenți, tineri fără experiență.

Astfel, dacă prin această măsură s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere în zona HORECA, această evoluție s-ar traduce prin efecte pozitive asupra încasărilor bugetare și a ocupării forței de muncă, net superioare față de aceeași evoluție în zona de retail" a explicat deputatul Adrian Merka, cel care a introdus această măsură în textul adoptat de Cameră.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ