SENATUL, raport favorabil pentru pensiile de serviciu acordate personalului diplomatic şi consular

| 16 iun, 16:19

Membrii Comisiei de muncă a Senatului au întocmit marţi, în unanimitate, raport favorabil propunerii legislative privind acordarea pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic şi consular, potrivit Agerpres.

Senatorii Comisiei de muncă au preluat amendamentele propuse de colegii lor din Comisia de politică externă şi au fost de acord ca membrii corpului diplomatic şi consular al României, cu o vechime de cel puţin 15 ani în MAE, şi personalul încadrat pe funcţii de execuţie să se poată pensiona la cerere şi să poată beneficia la împlinirea vârstei de 60 de ani de pensie de serviciu în cuantum de 80% din salariul de bază brut lunar, la care se adaugă indemnizaţiile şi sporurile avute în ultima lună de activitate.

Propunerea legislativă privind acordarea pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic şi consular, iniţiată de un grup de deputaţi PSD şi UDMR, va intra în dezbaterea plenului Senatului, primă Cameră sesizată, în acest caz.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ