Biroul Electoral Sector 1: USB a avut asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral

| 08 iun, 15:16

Partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul i-au fost asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral, lipsa de diligenţă a delegaţilor USB neputând fi imputate Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 - Sectorul 1, se arată în hotărârea BES.

"În ceea ce priveşte lipsa delegaţilor USB, Biroul arată că prin acreditarea înregistrată (...) a aprobat toţi delegaţii propuşi de petent. (...) Partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul i-au fost asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral, lipsa de diligenţă a acestora neputând fi imputate Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 - Sectorul 1. Sub un alt aspect, Biroul mai reţine că renumărarea voturilor în integralitatea lor din mai multe secţii de votare nu are un temei legal - Legea 115/2015 nu prevede această soluţie tocmai pentru că a lăsat deschisă calea delegaţilor de a formula întâmpinare prin care să se arate aspecte punctuale ce privesc nerespectarea legii", se arată în motivarea BES. 

Biroul Electoral Sector 1 reţine că USB invocă "motive prezumtive de nelegalitate", fără a arăta în mod concret care sunt acestea, invocând anumite date statistice, fără însă a observa din datele statistice publice că au existat secţii de votare în care a avut mult mai multe voturi exprimate faţă de candidatul Alianţei PSD+UNPR, după cum în multe secţii de votare candidatul acestei Alianţe a avut mult mai multe voturi faţă de candidatul Uniunii. 

"Biroul constată că Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul nu a prezentat niciun temei concret din care să rezulte conivenţa tuturor membrilor şi persoanelor implicate în procesul electoral sau de natură să înfrângă toate garanţiile instituite de lege. Pentru considerentele anterior expuse, Biroul, în unanimitate, va respinge contestaţia Partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul ca neîntemeiată", se menţionează în hotărâre. 

Potrivit sursei citate, prin întâmpinarea înregistrată pe rolul Biroului Circumscripţiei Electorale Nr.l - Sectorul 1, USB a solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului de sector, "întrebuinţate în secţiile de votare nr.5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157, 158 pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor locale din data de 5.06.2016". 

În motivarea întâmpinării, USB a arătat BES că la secţiile solicitate există discrepanţe însemnate între numărul voturilor obţinute de Clotilde Armand şi numărul voturilor obţinute de Nicuşor Dan, candidatul Uniunii la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. 

"A mai arătat petentul că în secţiile solicitate există discrepanţe însemnate între numărul voturilor obţinute de Clotilde Armand şi numărul voturilor obţinute de Nicuşor Dan, precum şi diferenţe negative între voturile obţinute de candidatul Clotilde Armand şi voturile obţinute de lista USB pentru Consiliul Local Sector 1, deşi statistica parţială a alegerilor arată că procentul total de voturi obţinute de candidatul Clotilde Armand este mai mare decât procentul total de voturi obţinute de USB pentru lista propusă pentru Consiliul Local. A mai precizat petentul că în foarte multe dintre secţiile din sectorul 1 în care acesta nu a avut delegat sau reprezentant a câştigat candidatul Alianţei PSD+UNPR la o diferenţă semnificativă de voturi şi, de asemenea, a solicitat ca la operaţiunea de renumărare a voturilor să asiste Clotilde Armand şi Cristian Seidler", se mai arată în motivare. 

De asemenea, Biroul reţine că "art. 92 din Legea 115/2015 prevede că în timpul operaţiunilor de votare, de deschidere a urnelor, de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatului votării în procesele-verbale se pot face întâmpinări cu privire la aceste operaţiuni". 

Cererea Uniunii Salvaţi Bucureştiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secţii din sectorul 1 a fost respinsă marţi seara de Biroul Electoral de Circumscripţie. 

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB la primărie, Clotilde Armand.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ