Birourile Cupru Min, verificate de SRI după ce au fost descoperite fire ascunse în pereţi

| 08 ian, 14:47

Specialişti ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au demarat, la solicitarea conducerii societăţii Cupru Min Abrud, o verificare a tuturor încăperilor sediului companiei, după ce, în ultima zi a anului trecut, mai multe fire suspecte au fost descoperite ascunse în pereţii sălii de şedinţe, transmite Agerpres.

Surse din cadrul Cupru Min au declarat vineri că specialişti ai SRI, veniţi de la Bucureşti, dotaţi cu aparatura necesară, au demarat o operaţiune de verificare a tuturor birourilor societăţii din Abrud ce prezintă un potenţial pericol de incident de securitate. Practic, potrivit acestor surse, investigatorii SRI verifică natura firelor suspecte depistate în peretele sălii de şedinţe, dar şi dacă în restul birourilor au mai fost amplasate astfel de instalaţii. Verificările sunt efectuate atât la sediul societăţii, cât şi la Uzina de preparare Dealul Piciorului. 

Angajaţi ai Cupru Min, societate care deţine 60% din rezervele de cupru ale României, au descoperit, în 31 decembrie, mai multe fire ascunse într-unul din pereţii sălii de şedinţe, motiv pentru care au fost anunţate SRI şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba. Sala de conferinţe a fost sigilată de poliţişti încă din 31 decembrie, aceasta fiind desigilată vineri. 

Directorul general al Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean, a declarat, la începutul săptămânii, că ancheta va stabili dacă este vorba de un sistem de interceptare sau sunt doar nişte simple fire. 

Societatea îşi desfăşoară activitatea de bază, respectiv de extracţie şi prelucrare a minereului cuprifer, în două mari subunităţi: Cariera Roşia Poieni şi Uzina de preparare Dealul Piciorului. 

Aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, societatea are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni. 

Societatea a trecut în 2012 printr-o procedură de privatizare, care, însă, nu s-a finalizat. 

Înfiinţată în 1977, sub denumirea de Sucursala Minieră Abrud, exploatarea are ca obiect principal de activitate extracţia şi prepararea minereurilor cuprifere sărace de la Roşia Poieni. Zăcământul era evaluat la peste un miliard de tone de minereu cu un conţinut mediu de 0,353% cupru şi cu aproximativ 3,9 milioane de tone de metal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ