Bitdefender: Aplicaţii cu vulnerabilităţi de Android, identificate în Google Play

| 22 iul, 2013

Un număr de aplicaţii care folosesc vulnerabilitatea de Android, MasterKey, ce permite modificarea unor softuri deja aprobate în Store, au fost identificare în Google Play, potrivit specialiştilor Bitdefender.

Astfel, două dintre aplicaţii, Rose Wedding Cake Game - "air.RoseWeddingCakeGame v 1.1.0" şi Pirates Island Mahjong Free "air.PiratesIslandMahjong v 1.0.1", au fost actualizate la jumătatea lunii mai, având o popularitate în creştere între utilizatorii de Android.

În timp ce prima aplicaţie a înregistrat între 10.000 şi 50.000 de instalări, a doua a contorizat până la 10.000 de utilizatori.

"Nu există niciun motiv de panică imediată. Aplicaţiile conţin două fişiere duplicat PNG care sunt parte ale aceleiaşi interfeţe de joc. Ele nu rulează cod periculos, ci folosesc pur şi simplu o vulnerabilitate de Android pentru a rescrie unul dintre fişierele din pachet, cel mai probabil din greşeală. În contrast, exploatarea în scopuri periculoase a acestei vulnerabilităţi se concentrează pe înlocuirea codului", explică specialiştii Bitdefender.

Recent, Bitdefender a emis o actualizare în Bitdefender Mobile Security&Antivirus şi în Antivirus Free for Android pentru a detecta şi bloca pachetele Android care fac uz de această vulnerabilitate pentru a suprascrie fişiere cu malware.

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante şi eficiente game de soluţii de securitate informatică atestate pe plan internaţional.

Din 2011, compania este unul dintre liderii industriei de securitate care protejează, zilnic, datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ