Black Cube: Angajații noștri adunau dovezi privind fapte de corupție

| 06 apr, 16:09

Compania Black Cube reacționează în cazul celor patru cetățeni israelieni investigați de DIICOT privind spionarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Firma neagă orice acuzații, ba mai mult spune că la rândul său investiga suspiciuni de corupție în interiorul Guvernului de la București și a agențiilor sale.

Black Cube arată, potrivit cotidianului Times of Israel, că doi angajați au fost arestați: Ron Weiner și David Geclowicz. Însă, în cazul celor doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus, compania susține că informațiile privind investigarea acestora este falsă.

Potrivit sursei citate, compania spune că angajații săi se ocupau cu investigarea unor acuzații de fapte de corupție din Guvernul României.

„Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. În timpul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit informații importante”, se arată în comunicatul companiei.

„Reamintim că toți angajații companiei respectă legile țării, iar acuzațiile la adresa lor sunt nefondate și neadevărate. Avem încrederea că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați și se vor întoarce acasă în următoarele zile”, precizează Black Cube.

Procurorii DIICOT i-au reținut pe cei doi foști agenți Mossad, care o spionau pe Laura Codruța Kovesi, pe data de 3 aprilie, iar Tribunalui București a dispus arestarea lor în aceeași zi. Ron Weiner și David Geclowicz ar fi început operațiunea de spionaj în luna martie a acestui an, potrivit unui comunicat al DIICOT. Procurorii antimafia au mai precizat că Laura Codruța Kovesi nu are calitate procesuală în dosar la acest moment.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ