Ginerele lui VASILE BLAGA a fost reținut de procurori

| 21 mai, 19:42

UPDATE. Andrei Rudeanu, ginerele co-președintelui PNL Vasile Blaga, a fost reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. El este acuzat de evaziune fiscală ce ar fi condus la un prejudiciu estimat la 600.000 de euro de anchetatori

UPDATE. Andrei Rudeanu va fi prezentat vineri, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. Rudeanu a fost adus, joi, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la firme de pază.

Alături de Andrei Rudeanu la audieri au fost duse şi alte persoane, numai el fiind însă reţinut.

Poliţiştii au făcut, joi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro.

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, în exclusivitate la #RomaniaTv#, că a aflat despre afacerile ginerelui său din presă. De altfel, aceste afaceri au determinat răcirea relaţiilor dintre Blaga şi ginerele său.

Eu am văzut despre afacerile ginerelui meu din presă, motiv pentru care s-au şi răcit relaţiile dintre noi. I-am spus: ‘Domnule, nu înţelegi că nimeni nu crede că nu am intervenit în favoarea ta?’. Apoi, ce a făcut, evaziune fiscală sau ce a făcut, e treaba lui. Nu am nici cea mai mică vinovăţie în ceea ce-l priveşte pe ginerele meu. Şi nici cu Darius Vâlcov. Nu am avut niciodată probleme cu legea”, a declarat Vasile Blaga.

Afaceri

Joi, Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a fost săltat de procurori şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii au facut percheziţii joi dimineaţa la mai multe firme de pază, printre care se află şi firma ginerelui lui Vasile Blaga. La firma acestuia s-a constatat un prejudiciu de circa 600.000 de euro.

SC Axis Corporate Security SRL, firmă de pază și protecție deținută de către Ionuț Rudeanu și Aurora Mariana Rudeanu, ginerele respectiv cuscra liderului PDL Vasile Blaga, a încheiat în 2013 contracte cu instituții de stat în valoare de câteva milioane de euro. Numai cu CNADNR a semnat opt contracte, dintre care cinci într-o singură zi, în valoare de 2,2 milioane de euro.

Procurorii spun ca firma ar fi inregistrat in contabilitate venituri substantiale, insa, pentru a diminua obligatiile si darile catre bugetul de stat, ar fi inceput sa incheie contracte fictive de achizitie de bunuri sau servicii, provocand astfel bugetului de stat un prejudiciu de 2,5 milioane de lei (600.000 de euro).

Citeste si: Vasile Blaga, DENUNŢAT LA DNA de Darius Vâlcov. Ce răspunde co-preşedintele PNL

Darius Vâlcov

Vasile Blaga s-a referit şi la denunţul realizat de Darius Vâlcov la DNA, în care îl acuză pe co-preşedintele PNL de trafic de influenţă. Mai precis, acesta le-a declarat procurorilor DNA că Vasile Blaga a făcut intervenţii pentru ca firma Tehnologica Radion, administrată de Theodor Berna, să câştige contracte de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Olt în perioada în care Darius Vâlcov era primar în Slatina. Vâlcov a afirmat că Blaga ar fi făcut presiuni asupra sa, când era primar în Slatina, pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige mai multe contracte ce se desfăşurau în acest oraş. Blaga respinge însă aceste acuzaţii.

Nu am făcut niciodată niciun fel de presiune asupra domnului Vâlcov ca să atribuie un contract cuiva, nici unei firme. Am avut relaţii de colegialitate cu domnul Vâşlcov. Repet, niciodată nu am intervenit în favoarea vreunei firme care să aibă legătura cu primăria lui Vâlcov. De altfel, niciodată nu mi-a cerut nimeni acest lucru. Îl cunosc pe patronul firmei din 2000 sau 2001, dar niciodată nu mi-a cerut niciun favor. Niciodată nu am avut asemenea discuţii cu Vâlcov, nici cu viceprimarul, cu nimeni. Oamenii în situaţii delicate cred că astfel îşi pot scurta pedepsele. Asta cred că l-a mânat. Nimeni nu mi-a cerut niciodată acest lucru. Dacă voi fi chemat să dau declaraţii, voi veni”, a declarat Blaga, în direct la #RomaniaTv#.

Citeste si: Ionuţ Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, SĂLTAT şi dus la AUDIERI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 12:39
LENIN SI STALIN
BA,VAMESULE ANALFABET SI HOT
VEZI CA VIN CU KATIUSA LA POARTA LU MATA,CA TE-A NASCUT HOT SI PROST.
AM UITAT;ESTI URAT CA DRACUL,BULE CU FALCI-HALCI DE HIPOPOTAM.
TEMBELULE CIBUCAR DE VAMA,DA BANII ROMANILOR INAPOI,INAPOIATULE MINTAL.HAI SICTIR ZBLAGA,ALATURI DE PROSTA CHIOARA GHEORGIU-BURGHIU
VOI SUNTETI ANIMALELE LUI SATANA.HAI SICTIR,LEPRA
22 mai, 08:54
ionut
oferta munca!!!!
Incepand de astazi, nu te mai gandi la altceva decat la realizarile pe care le vei obtine in viitor si care vor fi infinit mai mari decat tot ce ai realizat vreodata pana in prezent. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
21 mai, 22:50
Oana
Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ