UPDATE: PERCHEZIŢII la firma ginerelui lui Vasile Blaga

| 21 mai, 09:57

Procurorii fac percheziţii joi dimineaţa la mai multe firme de pază, printre care s-ar afla, potrivit unor surse juridice, şi firma ginerelui lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu. Prejudiciul se ridică la 600.000 de euro.

SC Axis Corporate Security SRL, firmă de pază și protecție deținută de către Ionuț Rudeanu și Aurora Mariana Rudeanu, ginerele respectiv cuscra liderului PDL Vasile Blaga, a încheiat în 2013 contracte cu instituții de stat în valoare de câteva milioane de euro. Numai cu CNADNR a semnat opt contracte, dintre care cinci într-o singură zi, în valoare de 2,2 milioane de euro.

În această dimineață, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează 5 societăţi comerciale, implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

La această oră sunt efectuate 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Hunedoara, la activităţi participând polițiști din cadrul Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R. şi I.P.J. Hunedoara, luptători S.I.A.S. şi criminaliști.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la Primăria Municipiului Feteşti. VICEPRIMARUL săltat de procurori

Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive.

În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Ginerele lui Vasile Blaga a câştigat mai multe contracte cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la 150 de firme evazioniste

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ