Blaga, liberalilor: Peste trei ani va trebui să avem rezultate consistente la guvernare

| 20 mai, 23:05

Co-președintele Partidului Național Liberal Vasile Blaga a declarat, miercuri, la concertul dedicat aniversării a 140 de la înființarea partidului, că peste trei ani PNL va trebui să aibă rezultate consistente la guvernare.

"Avem un proiect de guvernare care este în spiritul programului președintelui Klaus Iohannis. Peste 3 ani, la 100 de ani de la Marea Unire, va trebui să avem rezultate consistente la guvernare pe calea desăvârșirii integrării europene a României. Guvernarea PNL din anul centenarului Marii Uniri, realizarea proiectelor PNL-Iohannis vor trebui să fie cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce partidului istoric al Brătienilor", a declarat Blaga.

Liderul PNL a arătat că liberalii sunt în plină construcție a unui mare PNL și nimic nu îi va opri să ducă la bun sfârșit acest lucru.

El a spus că aniversarea a 140 de la înființarea PNL este unică în istoria democrației românești.

"140 de ani de la înființarea partidului impune respect, ne bucură, ne mobilizează și ne obligă deopotrivă. (...) Povestea celor 140 de ani de liberalism românesc oferă coincidențe și similitudini tulburătoare în raport cu prezentul. Lectura istoriei în această privință ne risipește norii și ne deschide calea", a susținut Blaga.

Citește și: Gorghiu: PNL face istorie, social-democrații doar fac parte din ea

El a spus că istoria PNL oferă exemple strălucite și un model de unificare și de reunificare.

Blaga a subliniat că Brătienii au respins radicalismele și utopiile de orice fel și au modernizat țara pas cu pas.

"După 140 de ani, în alt context istoric ne aflăm, tot în contextul unei fuziuni la finalul căreia va rezulta cel mai mare partid din ultimii 25 de ani și cred eu un partid comparabil ca forță și viziune cu gloriosul partid al Brătienilor. Astăzi (...) se pregătește să realizeze la guvernare un proiect de țară ambițios și de substanță, este vorba de integrarea deplină a României în UE", a spus el.

Liderul PNL a menționat că partidul trebuie să împlinească destinul euro-atlantic al României.

''Asta înseamnă să așezăm România la locul ei firesc în UE și să-i punem pe români laolaltă cu cetățenii marilor democrații occidentale ca nivel de trai și civilizație'', a spus Blaga.

Tag-uri: PNL, Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ