Gorghiu: PNL face istorie, social-democrații doar fac parte din ea

| 20 mai, 22:35

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că liberalii îşi asumă înaintaşii, în timp ce liderii actualului partid de guvernământ fug de aceştia.

 

Alina Gorghiu a declarat, în discursul său de la concertul aniversar al Partidului Naţional Liberal, că aceasta este "săptămâna luminoasă" a PNL, iar la sfârşitul ei, pe 24 mai, formaţiunea împlineşte 140 de ani, potrivit Agerpres.

"Este o săptămână a bucuriei şi recunoştinţei, şi de ce nu, un prilej de aducere aminte din istoria PNL, este un moment în care ar trebui să privim spre viitor. Astăzi vorbim de o Românie stăpână pe propriul destin. Au existat oameni politici liberali care au înţeles care e destinul naţiunii noastre. Nu cred că greşesc când constat că nu doar felul în care ne privim trecutul şi viitorul ne separă de adversarii noştri politici, ci şi modul în care învăţăm să ne raportăm la trecut, pentru că în timp ce liderii actualului partid de guvernământ fug de înaintaşii lor, nici nu le mai ţin minte numele, noi, liberalii, ni-i asumăm cu toată chemarea pe ai noştri", a spus Gorghiu, arătând că unul dintre aceşti înaintaşi este preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus.

Ea a afirmat că o altă diferenţă dintre liberali şi adversarii săi politici este faptul că "PNL face istorie, în timp ce dânşii sunt doar parte la istorie".

Copreşedintele PNL a mai afirmat că partidul s-a născut ca proiect politic având ca obiectiv cauza naţională.

"Liberalii au avut strategie, viziune, pentru a realiza independenţa, modernizare, unitate. Este un moment potrivit pentru a sublinia faptul că istoria PNL este mai mult decât o haină de sărbătoare, îmbrăcată din când în când, ci este calea pe care PNL o are", a declarat Gorghiu.

Potrivit liderului liberalilor, PNL are "din nou, şi astăzi, ca şi cei dinainte, o mare responsabilitate, de a alunga din ochii românilor pesimismul, resemnarea, neîncrederea".

"Cred că acţiunea politică pe care PNL trebuie să o aibă, ţinta, este lansarea unui efort de reclădire naţională. Avem obligaţia să renaştem spiritul de învingător în români şi în cetăţeanul din România. (..) Noul dar vechiul în acelaşi timp PNL va fi şi sunt sigură că toţi credem asta, o forţă politică în România, cel mai important partid politic, multă vreme de acum încolo, şi nu e doar o ambiţie egoistă a mea şi a voastră. Trebuie să ştie toţi, de câte ori PNL a fost puternic, România a fost puternică", a mai spus copreşedintele PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ