Gorghiu: PNL îşi modifică Statutul: Cum vor fi sancţionaţi liberalii condamnaţi

| 22 mai, 14:32

Propunerile de modificare a Statutului PNL în privința criteriilor de integritate vor fi supuse validării Consiliului Național al liberalilor, care va avea loc sâmbătă la Pitești, una dintre prevederi fiind aceea că, în cazul unei condamnări în primă instanță, cel aflat într-o astfel de situație își pierde funcțiile de conducere deținute în partid, dar nu și calitatea de membru al formațiunii.

"Noi intrăm cu o propunere, vedem ce va dispune adunarea de mâine (Consiliul Național al PNL — n.r.) de la Pitești. Propunerea e ca modificarea statutului pe criterii de integritate să se aplice pentru viitor", a declarat vineri copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea a explicat că propunerea nu se poate aplica, "din punct de vedere legal, pentru trecut". "Am introdus o normă tranzitorie, anume cei care sunt în acest moment condamnați într-o instanță și se află într-o funcție de conducere să își piardă acea funcție de conducere", a explicat copreședintele PNL.

Gorghiu a adăugat că cei aflați într-o astfel de situație vor rămâne doar membri de partid.

"Vreau să explic foarte clar de ce am ajuns la această concluzie. Am luat opiniile foarte multor specialiști în domeniul juridic, și din partid și din afara partidului, și așa cum și dumneavoastră știți la fel de bine există o problemă în cazul în care introduci modificarea retroactiv, pentru că orice fel de acțiune în contencios-administrativ le-ar da câștig de cauză membrilor, iar aceste modificări noi nu le facem pentru că avem o problemă cu cineva, personal. Dorim ca standardul impus de PNL în privința integrității să fie mult mai sus. Suntem, de altfel, partidul care, după ce va introduce aceste criterii de integritate în statut, va avea cea mai aspră sancțiune pentru cei care au probleme cu legea", a declarat copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a opinat că propunerea convenită în comisia de conducere a PNL va fi acceptată și validată de delegați la Consiliul Național al liberalilor de sâmbătă.

"Imediat după, se vor înainta actele în termen, dacă nu mă înșel, de 10 zile, către tribunal pentru a fi adoptat statutul. Norma se va aplica din momentul adoptării statutului. Adică, mâine, după vot, dacă votul este favorabil, se va aplica această dispoziție", a explicat copreședintele PNL.

Potrivit propunerilor avansate de conducerea liberală în privința criteriilor de integritate, în cazul unei condamnări în primă instanță pentru o infracțiune săvârșită cu intenție, cel aflat într-o astfel de situație își va pierde funcțiile de conducere deținute în partid, dar va rămâne membru al formațiunii. În cazul unei condamnări definitive, liberalul aflat într-o asemenea stare își va pierde, pe lângă funcțiile deținute în partid, și calitatea de membru al formațiunii.

Întrebată dacă, în cazul impunerii de către o instanță a controlului judiciar, în modificările la Statutul PNL există prevăzută o sancțiune, copreședintele liberal a spus că există o prevedere luată în urmă cu mai bine de o lună de zile în Biroul Politic pentru cei aflați în arest preventiv, fie la domiciliu, fie în arestul Poliției, respectiv liberalul asupra căruia s-a impus măsura arestului preventiv își va pierde funcțiile deținute în partid.

Tag-uri: Alina Gorghiu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 15:17
BASINESCU CRIMINALUL DE ROMANI
ASCULTA FA,AZVOCATA DE CAINI
DACA NU PLECI CU ZBLAGA LA JILAVA, ASMUT PISICILE BOLNAVE DE SIDA,SA TE
SCUIPE INTRE OCHII AIA BELITI, AI TAI.TU PIONERA SI FUTECISTA,CE CATI LA LIBER
TINII HOTI DE 140 DE ANI,ALATURI DE NEMTII MELETARI SI CREMENALI, DE POPOR
RUS.GORGONO,DUTE DRACULUI DE NASPARLIE CHIOARA.IN FORMOL,CU VOI !!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ