Gorghiu, despre dublarea alocației pentru copii: E o reușită a PNL, când partidul împlinește 140 de ani

| 20 mai, 19:14

Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că dublarea alocației pentru copii, în Parlament, reprezintă o reușită a PNL în săptămâna în care acest partid împlinește 140 de ani de existență.

"Este un moment special pentru PNL și pentru 3,7 milioane de copii din România. E o ocazie specială pentru că se întâmplă să avem o astfel de reușită în Parlament, de dublare a alocațiilor pentru copii, de la 42 la 84 de lei, taman când PNL sărbătorește în această săptămână, pe 24 mai, 140 de ani de existență.(...) Vreau să cred că și domnul Ponta, care astăzi a răspuns solicitării de a veni la vot, se bucură să fie deputat din când în când, mai ales când se iau asemenea decizii de mare impact. În opinia noastră, creșterea alocației pentru copii nu este o măsură de stânga, nu trebuie privită nici ca o măsură de dreapta", a spus Gorghiu, miercuri, la Parlament, într-o conferință de presă.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, despre dublarea alocaţiilor: "Votul este o greşeală. Intrăm într-o spirală a populismului"

Ea a susținut că PNL va milita în continuare pentru majorarea alocației de stat pentru copii până la "un cuantum decent".

"Majorarea alocațiilor din România înseamnă o urgență, înseamnă o necesitate. Fie că promovăm politici de stânga, fie că promovăm politici de dreapta, nu putem fi indiferenți la ideea de sărăcie, nu putem fi indiferenți la rata abandonului școlar sau la scăderea demografică și, evident, noi, cei din PNL, nu ne putem permite să fim cinici atunci când vine vorba de viitorul României. (...) Vreau și cred că, în viitorul apropiat, vom reuși să mărim această alocație din nou. Este o obligație, nu este o problemă de orgoliu politic. Este o responsabilitate a tuturor oamenilor politici din România, pentru ca această alocație să nu mai fie cea mai mică din Uniunea Europeană și, astăzi, se pare că am reușit să depășim statutul de ultimă țară în materie de cuantum al alocației, dar aș vrea să cred că, în viitorul apropiat, vom reuși să ajungem la un cuantum decent, poate chiar la media existentă pentru alocațiile pentru copii în UE", a declarat Gorghiu.

La rândul său, deputatul PNL Cristina Pocora i-a solicitat premierului Victor Ponta să își folosească " la maximum" prerogativele de prim-ministru, astfel încât această lege să intre în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ