CNCD: Alocaţiile diferenţiate nu respectă Constituţia

| 28 mai, 21:28

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării consideră că alocațiile diferențiate nu respectă Constituția și guvernul poate acorda altfel de ajutoare pentru familiile defavorizate.

Csaba Asztalos, șeful CNCD, a explicat că singura condiție pentru a beneficia de alocație, conform Constituției, este aceea de a fi copil și, după părerea sa, textul fundamental nu permite vreo diferențiere în ceea ce privește acordarea alocațiilor. Totuși, mai precizează acesta, guvernul se poate gândi la alte măsuri prin care să ajute copiii din familiile defavorizate.

Citește și:  Guvernul ia în calcul să acorde ALOCAŢII diferenţiate. CCR, sesizată pe această temă

"Statul acordă alocaţii pentru copii şi ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protecţie socială a copiilor şi a tinerilor se stabilesc prin lege”, potrivit articolului 49, notează B1TV.

Victor Ponta a declarat că ideea unei alocații egale pentru toții copiii i se pare nepractică și că ar fi preferat să mărească mai mult alocațiile celor ce provin din familii defavorizate și să nu o dubleze pentru cei ai căror părinți au venituri suficiente.

Rovana Plumb, Ministrul Muncii, a anunțat că va trimite o adresă Curții Constituționale pentru a întreba dacă alocația pentru copii este un drept egal sau diferențiat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ