Eficiență maximă în Parlament: Cei 17 candidați la CNCD au fost audiați în 34 de minute

| 24 mar, 20:01

Cei 17 candidați pentru un loc în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au fost audiați în Comisia Juridică și de Drepturile Omului timp de 34 de minute. Mai exact, fiecare candidat a fost informat că are la dispoziție două minute ca să își expună activitatea profesională și competențele.

În urma acestor audieri, au primit aviz favorabil trei candidați susținuți de PSD, o candidată susținută de PNL, candidatul UDMR și un independent.

Astfel, actualul președinte al CNCD, Asztalos Csaba (UDMR), Claudia Sorina Popa, actuală membră a CNCD (PNL), precum și consilierul ministrului delegat pentru Dialog Social, Petre Florin Manole (PSD), Luminița Gheorghiu și Cristian Jura (PSD), dar și independentul Dragoș Tiberiu Nițu se află pe primele șase locuri pentru un mandat în Colegiul Director al CNCD.

Practic, la audierile de marți din Comisii, fiecare candidat a avut la dispoziție două minute pentru a-și rezuma activitatea și a convinge parlamentarii de competențele lor.

Deputata liberală Cristina Pocora a declarat, după audierea candidaților în Comisii, că PSD nu și-a respectat cuvântul: ”Nu ați respectat înțelegerile așa cum nu respectați nici cuvântul și nici înțelegerile cu cetățenii României, de accea am dorit să marchez această nouă șmecherie marca PSD și la alegerea membrilor consiliului CNCD”.

Pe de altă parte, atrage atenția președinta APADOR-CH, Nicoleta Andreescu, este clar că a existat o înțelegere între PSD și PNL pentru alegerea candidaților în Colegiul Director, în urma declarațiilor Cristinei Pocora.

Și profesoara universitară Oana Băluță, una din candidatele propuse de Coaliția Anti-discriminare, a criticat modul în care a fost organizată ședința, acuzând ”algoritmul politic” și ”nepotismul”. Ea a obținut 19 voturi și s-a clasat pe locul 8, în timp ce, prin comparație, una din candidatele PNL, Vichi Ștefania Stoican, cu o experiență de muncă mai ales în domeniul inspecției în Controlul Cazanelor, a obținut un punctaj mai mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ