Firea: Liberalii inventează scenarii și dezinformează în legătură cu dublarea alocaţiilor

| 29 mai, 15:08

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, susține că liberalii "inventează scenarii și dezinformează'' în ceea ce privește alocațiile pentru copii, în condițiile în care dublarea acestora este deja aprobată.

Ea subliniază totodată că lansarea propunerii pentru un sistem de alocații diferențiate ''nu are nicio legătură cu măsura deja aprobată a dublării alocațiilor, care așteaptă promulgarea președintelui Iohannis''.

''Liberalii dau din ce în ce mai mult dovadă de un comportament pueril și nedemn pentru un partid politic ce susține că dorește să ajungă la guvernare. Atunci când nu se opun măsurilor introduse de Parlament sau de Guvernul Ponta, inventează tot felul de scenarii și lansează dezinformări. Ultima astfel de minciună susține că s-ar dori blocarea dublării alocațiilor pentru copii. (...) Drepturile copiilor nu sunt negociabile — nu ne jucăm cu soarta lor și a părinților! Doamna Gorghiu trebuie să înțeleagă faptul că lucrurile nu mai merg ca pe vremea actualilor ei colegi din PDL, care au adus în pragul sărăciei extreme sute de mii de familii, inclusiv pe copiii acestora, prin măsurile pe care le-au luat'', a declarat Firea, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii, adăugând că CCR a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferențierea cuantumului alocației pentru copii, nici în funcție de veniturile părinților, nici în funcție de orice altă variabilă.

''Am un mesaj pentru pesediști: Constituția nu este opțională, iar deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii! Curtea a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferențierea cuantumului alocației pentru copii, nici în funcție de veniturile părinților, nici în funcție de orice altă variabilă'', a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

Ea le cere social-democraților să aplice legea votată de Parlament, ''la inițiativa PNL, de dublare a alocațiilor''.

''Nu mai căutați modalități de a o amâna. Vă faceți de râs, încă o dată, după ce prim-ministrul susținea acum câteva luni că a dublat alocațiile din cauză că a confundat o lege cu alta. Vreau să vă ușurez munca și ca să nu mai fie nevoie să irosim bugetul statului pentru a apela la expertiza CCR vă spun că aceasta a emis deja o hotărâre pe acest subiect'', a adăugat liderul PNL.

Limita maximă pentru alocații ar putea depăși 84 de lei, dacă ar permite Curtea Constituțională un sistem diferențiat în ceea ce privește aceste drepturi, a declarat joi Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ