Noua componentă a Colegiului Director CNCD, validată de Parlament. Cine sunt noii membri

| 01 apr, 20:29

Plenul reunit al Parlamentului a validat, miercuri, prin vot secret cu buletine, șase membri în Colegiul Director al CNCD, forul care constată și sancționează faptele de discriminare. Colegiul este format, în total, din nouă membri cu rang de secretar de stat, însă noile numiri vin în contextul în care, în aprilie, expiră mandatele a șase dintre ei, informează HotNews.ro.

Pentru cele șase poziții și-au depus candidatura 18 persoane, care au fost audiate, săptămâna trecută, în comisiile de specialitate. Au primit, atunci, aviz favorabil șase candidați:

Claudia Popa, membra a Colegiului si in prezent, jurista, propusa de PNL, a fost validata cu 271 de voturi pentru, 75 impotriva.

Csaba Asztalos, actualul presedinte al CNCD, jurist, propus de UDMR, a fost validat cu 266 de voturi pentru, 80 de voturi impotriva.

Luminita Gheorghiu, membra a Colegiului si in prezent, jurista, propusa de PSD, a fost validata cu 229 de voturi pentru, 117 impotriva

Petre Florin Manole, propus de PSD, a fost validat cu 235 de voturi pentru si 111 impotriva.

Cristian Jura, membru in Colegiu si in prezent, jurist, propus de PSD, a fost validat cu 244 de voturi pentru, 102 impotriva.

Ilie Dinca, propus de minoritatile nationale, a fost validat cu 238 de voturi pentru, 108 impotrivă.

Membrii Colegiului sunt propusi si numiti de catre cele doua Camere ale Parlamentului, in sedinta comuna, iar durata mandatului este de 5 ani.

Mai multe pe HotNews.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ