Politică bizară la Cotroceni! Decizia luată de Iohannis împotriva PNL

| 16 mai, 10:41

Preşedintele Klaus Iohannis a contestat şi a retrimis în Parlament Codul Silvic tocmai un articol al partidului care l-a trimis în fruntea statului.

"Deputatul PNL Stelian Dolha mi-a explicat pe larg și aproape de neînțeles că el este cel care a scris articolul cu cota de 30 la sută pentru companiile care taie lemn. E vorba de articolul care a fost contestat de președinte și pentru care Codul a fost retrimis în Parlament.

Domnul Dolha mi-a explicat că în iunie 2014 a amendat un articol în baza căruia se stabilea o cotă de 40 la sută, dar că aceasta i s-a părut prea mare. Apoi, a solicitat un punct de vedere Consiliului Concurenței despre legalitatea acestui articol pe care l-a transformat, dar solicitării nu i s-a răspuns niciodată. Consiliul Concurenței nu a dat niciun răspuns vreme de un an, dar, apoi, a trimis un punct de vedere direct la președinție, fără ca acesta să fie solicitat. Articolul cu pricina este printre puținele unde au fost acceptate amendamentele PNL, dar au fost respinse toate cele referitoare la tăierea pădurilor sub 10 hectare sau posibilitatea de a tăia copacii din liziere.

Așa că domnul Iohannis a respins legea pentru un articol al propriului partid, dar nu a invocat nicio secundă celelalte probleme uriașe pe care PNL le-a ridicat în legătură cu acest Cod. Deputatul Dolha spune că nu a existat o comunicare între PNL și președinție pe această temă. Ceea ce mă face să revin la cuvântul zilei: în România se face politică bizar", scrie jurnalistul Cătălin Striblea pe blog.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ