PAPA Francisc vine în ROMÂNIA!

| 15 mai, 16:16

Papa Francisc a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a vizita România, fără însă a fi anunţată o dată exactă. Este a doua vizită a unui suveran pontif în România, după ce Papa Ioan al II-lea ne-a vizitat în 1999.

Anunţul oficial a fost făcut de administraţie Prezidenţială, care a emis un comunicat de presă în timpul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Vatican.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost primit în audienţă în această dimineață de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate.

Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice.

Vizita a avut loc la exact 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice bilaterale, la 15 mai 1990", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, primit la Vatican de Papa Francisc. Ce i-a dăruit preşedintele Suveranului Pontif

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Papa Francisc, șeful statului fiind însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, și de delegația prezidențială.

La final, președintele i-a dăruit papei o gravură a Sibiului, realizată de artistul plastic Ștefan Orth. Iohannis i-a explicat Suveranului Pontif că, în gravură, este reprezentat centrul orașului, unde se află mai multe biserici de diferite confesiuni, semn că, în România, oamenii pot conviețui împreună în armonie, indiferent de religie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 22:17
ygen,ygen,ygen
VINE 666...
Ygen,ygen,ygen ,...vine,vine,vine ...PAPA=VICARIUS FILII DEI=666=The Number of the Beast...!E bine?E rau ?
18 mai, 16:34
victor
coana leana in turneu
nesimtita asta rade ca proasta-n pw....a! iar e coada dupa el?!
16 mai, 01:46
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
15 mai, 20:20
LENIN SI STALIN
PAPICUL,DA SI EL CEVA, LA ORTODOXI
VINE SA-L BLESTEME PE HOTULDE CASE SI DE COPII,SI SA-I DEA CU CRUCIFIXUL IN FRUNTE,CA A AMINTIT CA N-A FURAT, SI A CURVASARIT CU PROFESOARELE DE SPORT, DE LA SIBIU.AVEM INFORMATII SIGURE; CU LOLA SI PALILULA.
BAI,INVATATORULE,CAND TE APUCI DE MUNCA.DE 4 LUNI TE PLIMBI,PE BANII ROMANILOR.MAI VREI SI O DRONA,SAU PLANOR FARA ARIPI.IA PLANORUL,CA ALA
PICA IMEDIAT IN DAMBOVITA.HAI,PA,MAMELUCULE ,CU 3 FRAZE PE 1 ORA,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ