GABRIELA FIREA, lovitură pentru PNL

| 18 mai, 20:01

Senatoarea PSD Gabriela Firea îi lovește pe cei din PNL chiar la punctul sensibil: majorarea alocațiilor. Liberalii au depus, în Senat, o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Rovana Plumb, căreia i-au cerut demisia.

”Doresc să vă semnalez două probleme majore ale acestei idei, care ar fi trebuit să dea măsura grijii deosebite pe care PNL o acordă familiei și copiilor. În primul rând, în cei 6 ani despre care se face vorbire în textul moțiunii, Ministerul Muncii a fost condus de către PDL timp de 3 ani și de PNL timp de 1 an și jumătate. Deci noul PNL este responsabil în proporție de 75% pentru această situație.

În al doilea rând, pentru sfertul care intră în responsabilitatea PSD, afirmația este neadevărată. În timpul mandatului dnei Plumb a fost majorată cu 42 de lei per copil alocația pentru sprijinul familiilor cu venituri reduse. Practic, pentru circa 500.000 de copii, din 284.000 de familii, alocația a fost dublată. De asemenea, pentru 20.000 de copii aflați în sistemul special de protecție a fost majorată alocația de la 97 lei la 440 lei. Nu este mult, dar dat fiind faptul că îi vizează pe cei mai defavorizați copii, măsurile sunt mai eficiente decât majorarea generală a alocației pentru creșterea copilului.

A spune despre ministrul Muncii, mamă a doi copii și bunică a doi nepoței, că este o persoană care neglijează cu bună știință familia în general și copiii în special nu este decât o altă dovadă de politicianism a celor de la PNL, care nu au nicio jenă să colporteze neadevăruri oricât de flagrante dacă acestea le servesc scopului declarat, acela de a înlătura, cu orice preț, PSD de la guvernare.

După cum compararea sumelor alocate de stat pentru creșterea copiilor cu cele pentru întreținerea deținuților sau a câinilor comunitari este pe cât de ipocrită pe atât de irelevantă în acest context. Urmând această logică șchioapă, am putea compara indemnizația pentru creșterea copilului cu indemnizațiile senatorilor semnatari ai acestei moțiuni și am putea să ne indignăm și mai tare. Dar nu așa se rezolvă această problemă, vânturând-o în bătălii politice sterile, ci pe baza unui acord onest între partide, ceea ce presupune să ne așezăm la masa negocierilor, un gest la care colegii noștri liberali sunt din ce în ce mai alergici.”, e mesajul lui Firea.

Citeşte şi: Ponta: Vrem să dăm o lege care să interzică exportul de lemn neprelucrat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ