Liviu Dragnea nu pleacă din PSD: Îmi susţin în continuare nevinovăţia

| 16 mai, 16:12

Ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, că demisia sa din funcția deținută reprezintă un gest de demnitate, subliniind că își susține în continuare cu tărie nevinovăția.

Întrebat cum comentează declarațiile președintelui Klaus Iohannis potrivit cărora demisia sa este un răspuns adecvat condamnării primite, Liviu Dragnea a afirmat că sentința este una profund nedreaptă, dar pe care o respectă. Totodată, el a precizat că prin pronunțarea sentinței s-a creat un precedent periculos pentru oricine vrea să facă în România campanie electorală.

"Demisia mea este un gest de demnitate, în continuare îmi susțin cu tărie nevinovăția, consider această sentință profund nedreaptă pentru mine, dar e o decizie a instanței pe care o respect, am spus-o mereu și o spun și acum, s-a creat un precedent periculos pentru oricine vrea să facă în România campanie electorală care înseamnă de fapt printre altele să îndemne oamenii să vină la vot. (...) Eu nu știu ce a făcut un cetățean în Gorj sau în Suraia, dar ce legătură aveau cu mine? Eu, în acea zi, dar exact în acea zi, toate instituțiile au fost la dispoziția mea și eu am fost un dictator cu un milion de butoane? Despre asta e discuția despre și faptul că prezența la vot poate fi considerată un folos necuvenit, nepatrimonial, asta a dat de gândit tuturor oamenilor politici din România, dacă se mai poate face politică și campanie", a spus Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Citeşte şi:  VICTOR PONTA îl apără pe LIVIU DRAGNEA: "Gorghiu îşi rupea HAINELE de pe ea ..."


El a precizat că este necesară o modificare a actualei legislații privind desfășurarea campaniilor electorale, având în vedere că deja se discută în România despre strategia politică care poate fi considerată infracțiune.

"Nu știu ce au făcut ceilalți inculpați din dosar, dar sunt oameni care au spus timp de doi ani, mii de martori, care au spus că nu au avut nicio legătură cu mine. Deja se discută în România despre strategia politică care poate fi considerată infracțiune. Subiectul este dacă se mai poate face campanie electorală în România vreodată cu actuala legislație? Asta e de discutat, cu curaj, fiindcă dacă nu mai ai nici curaj, până la urmă o să fim un popor de mormoloci", a mai spus ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale.

Referitor la calitatea sa de membru PSD, Liviu Dragnea a afirmat că va rămâne membru al formațiunii politice, punctând că "încă nu este infracțiune să fii în PSD".

Liviu Dragnea a anunțat vineri că a demisionat din funcția de ministru al Administrației Publice și Dezvoltării Regionale și a adăugat că luni își va depune demisia și din funcția de președinte executiv al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ