Laura Codruţa Kovesi, despre cazul Dragnea: Faptele de care e învinuit sunt clar expuse

| 17 mai, 12:24

Laura Codruţa Kovesi a ţinut să combată declaraţiile lui Liviu Dragnea, condamnat în dosarul Referendumul, precizând că faptele de care e invinuit domnul Dragnea sunt clar expuse.

La întrebarea cum comentează afirmatia domnului Dragnea ca „In Romania nu se mai poate face campanie daca prezenta la vot a devenit folos necuvenit”, Laura Codruţa Kovesi a subliniat că in comunicatele de presa ale DNA starea de fapt pe care a prezentat-o e extrem de clara, faptele de care e invinuit domnul Dragnea sunt clar expuse, nu pot sa comentez mai mult.

"Nu comentez nici hotararea instantei pentru ca nu e definitiva si codul deontologic imi interzice acest lucru. Ceea ce au avut de spus procurorii si DNA au spus cu ocazia sustinerii acuzarii, vom vedea decizia definitiva", a punctat şefa DNA în emisiunea După 20 de ani.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea nu pleacă din PSD: Îmi susţin în continuare nevinovăţia

Nu anchetăm politicieni pentru că sunt politicieni

"Nu comentez declaratiile politicienilor. Fiecare poate sa spuna ce vrea. De obicei nu comentez ce spun altii, ci doar ceea ce se intampla in institutia pe care o conduc, ce fac eu sau procurorii din DNA.

Citeşte şi:  Kovesi: Peste 90% din dosarele deschise la DNA au la bază sesizări venite de la persoane fizice sau juridice

Pot doar sa va spun ca noi nu anchetam politicieni pentru ca sunt politicieni, noi anchetam persoane care detin anumite functii in stat si calitatea pe care o au, prin lege, este data in competenta DNA.

Spre exemplu, daca un ministru face parte dintr-un partid politic, noi nu il cercetam pentru ca face parte din partidul X, ci pentru ca, in calitate de ministru, este suspicionat ca a comis anumite fapte. Nu stiu cum se poate schimba clasa politica, pot doar sa va spun ca toate anchetele pe care le-am deschis au avut ca baza sesizari venite de la persoane fizice sau de la alte institutii ale statului, sunt foarte putine sesizari din oficiu care vizeaza politicieni", a mai spus Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ