Ponta: Acuzațiile la adresa unei doamne fost ministru și a mai multor deputați PNL sunt legitime

| 15 mai, 14:29

Victor Ponta a reafirmat vineri că mai mulți deputați PNL promovează în Parlament interesele unei anumite companii împotriva intereselor publice și a adăugat că, printr-un efort comun al autorităților statului, poate exista o strategie națională de protejare a pădurilor.

"Acuzațiile mele la adresa unei doamne deputat fost ministru și a câtorva domni deputați din PNL le consider legitime. Și chiar așa s-a întâmplat", a declarat Ponta la sediul central al PSD, fără a preciza despre cine este vorba.

Premierul a precizat că nu este vorba despre oameni ai președintelui Klaus Iohannis, așa cum a afirmat deja la un post de televiziune.

Întrebat la sediul PSD cum răspunde acuzațiilor formulate în ultima perioada la adresa sa de șeful statului, Ponta a arătat că "lucrurile sunt acum clare".

"Cred că lucrurile s-au lămurit după ce a citit toată lumea ceea ce am spus eu la B1 tv. Lucrurile sunt foarte clare, eu am acuzat și acuz în continuare o doamnă deputat al PNL și câțiva domni deputați PNL, care s-au întâlnit și care în Parlament promovează interesele unei singure companii împotriva intereselor publice. Nu am afirmat niciodată și am fost foarte clar, că am fost întrebat: 'Vorbiți de oameni din jurul președintelui?' Nu, dimpotrivă, și cred că, printr-un efort comun — președinte, Guvern, Parlament, servicii de informații, Jandarmerie, Poliție — putem să luăm măsuri concrete pentru ca să fie o strategie de protejare a pădurilor", a spus Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a luat act de declarațiile premierului Victor Ponta pe tema unei posibile influențe la nivelul Administrației Prezidențiale pe Codul silvic și a calificat aceste afirmații drept surprinzătoare și false.

Iohannis a anunțat că a cerut joi dimineață directorului SRI, Eduard Hellvig, să cerceteze cu maximă seriozitate afirmațiile prim-ministrului și a precizat că, dacă acestea nu se confirmă, premierul va răspunde pentru acuzațiile aduse.

Președintele a explicat, totodată, că în momentul în care a retrimis Codul silvic în Parlament s-a bazat pe documentul venit din partea Consiliului Concurenței.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară că mai mulți politicieni liberali au avut întâlniri în 'calitate oficială și privată' cu reprezentanții firmei austriece de prelucrare a lemnului Schweighofer și că au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

'Eu sunt convins că instituțiile statului monitorizează aceste lucruri, cu atât mai mult voi informa CSAT. (...) Îmi explic lupta din aceste zile și îmi explic inclusiv dezinformarea ajunsă la Administrația Prezidențială prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au întâlnit și care, iată, și în Parlament și în public se bat pentru Schweighofer', a declarat atunci premierul la B1 tv.

Victor Ponta a mai spus că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre intenția Guvernului de a interzice temporar exportul de masă lemnoasă neprelucrată printr-o ordonanță de urgență.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ