Parchetul General redeschide dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak. Acuzaţii împotriva lui Traian Băsescu

| 18 mai, 16:03

Parchetul General a început urmărirea penală pentru divulgare de secrete de stat, delapidare, neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu, conflict de interese şi uzurparea funcţiei în dosarul privind jurnaliştii răpiţi în Irak, deschis în urma unei plângeri penale depuse de Corneliu Vadim Tudor, se arată într-un răspuns pentru România TV.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 decid pe 27 mai dacă se redeschide dosarul supranumit "răscumpărarea jurnaliştilor răpiţi în Irak". Cazul a pornit de la sesizarea depusă de Corneliu Vadim Tudor. Acesta îi acuză pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga că şi-ar fi oprit 4 milioane de dolari din banii plătiţi în 2005 de statul român.

Într-un răspuns transmis România TV, Parchetul General anunţă faptele pentru care s-a început urmărirea penală, fapte de care Traian Băsescu şi Blaga ar putea fi acuzaţi.

"S-a dispus redeschiderea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de delapidare, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, uzurparea funcţiei, conflictul de interese şi divulgarea informaţiilor secrete de stat, fapte prezentate în denunţul formulat", se arată în răspunsul Parchetului General, pentru România TV.

Procurorii anunţă astfel că s-au identificat elemente ale comiterii acestor fapte.

În momentul de faţă, cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak este secretizat pentru încă 40 de ani.

Mai multe, AICI.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ