Teroristul Omar Hayssam rupe tăcerea după 10 ani. Dezvăluri despre relaţia cu Traian Băsescu

| 18 mai, 10:17

Omar Hayssam a fost acuzat că a orchestrat răpirea jurnaliştilor români în Irak în 2005, devenit singura persoană condamnată pentru terorism în România, revine în spaţiul public, chiar dacă se află în spatele gratiilor, prin intermediul reţelelor de socializare.

Omar Hayssam povesteşte cum a ajuns să sponsorizeze campania electorală a lui Traian Băsescu din 2004, deşi era membru PSD. Acesta face acuzaţii grave despre felul în care ar fi fost strâns cu uşa să contribuie financiar la PD, dar şi despre relaţia dintre Băsescu şi Mohammad Yassin (omul desemnat de Băsescu să negocieze eliberarea jurnaliştilor din Irak, în prezent arestat preventiv într-un dosar de trafic de influenţă, instrumentat de DNA).

Pstarea lui Omar Hayssam:

"Machiavelism - Trăian Băsescu şi aghiotantul său

În anii 2003 şi 2004, numele meu a apărut în revista oamenilor de afaceri, Capital Top 300, pentru că firma mea a devenit cunoscută în România, având un număr mare de angajați, adică nu era o companie oarecare, ci a devenit cunoscută datorită seriozitații sale şi achitării de toate obligațiile care îi reveneau.

Această apariție a mea în revistă a stârnit multe invidii şi ură din partea unor persoane cu influență şi din partea unor persoane care sunt membri în partidele politice existente.

De-a lungul timpului, am primit direct şi indirect amenințări cu iz politic, dar nu am dat importanță acestui lucru pentru că respectam legile şi niciodată nu m-am gândit că voi cădea într-un vârtej politic cu interes de promovare si îmbunătațiri de imagini personale.

La data de 02.11.2004, în plină campanie electorală, dis de dimineață, am fost luat prin surprindere de un număr mare de polițişti care au început să îmi cotrobăie prin casă, şi simultan la sediul biroului meu şi prin birourile unor apropiați de ai mei după acte.

După descinderile care au avut loc, polițiştii au insistat la procurori ca eu să fiu arestat, dar procurorii s-au opus neavând probe în numele meu. Nu au găsit nimic care să indice că aş fi făcut ilegalități, în consecință nu au putut satisface aşteptările celor care au inițiat acele perchiziții cu directive politice. Din acest motiv au recurs la obişnuita metodă de intimidare. Astfel angajați, apropiați, rude şi persoane care nu mă cunoaşteau au declarat împotriva mea. Tot ceea ce se întâmpla avea directive politice clare.

Pe data de 03.11.2004 după descinderile şi neliniştea care s-a creat în jurul meu, a apărut la biroul meu cetățeanul Mohammad Yassin, la vremea respectivă neştiind cine este acesta. S-a prezentat ca fiind Vice-Preşedintele Uniunii Arabilor din România, şi că are cunoştință de descinderile care au avut loc în urmă cu o zi. Astfel, Mohammad Yassin şi-a folosit poziția ca paravan erijându-se într-un apărător al cetățeniilor de origine arabă. Mi-a spus că în baza declarațiilor, mi se pregăteşte un dosar mare.

Mohammad Yassin s-a oferit să mă ajute să îmi rezolv problema cu acest dosar, susținănd că îl cunoaşte pe Trăian Băsescu care ar fi dispus să intervină după ce va fi ales preşedinte.

Mi-a povestit că îl cunoaşte pe Traian Băsescu de mult timp, de cănd era căpitan de vas şi că de fapt Băsescu se cunoaşte cu tatăl lui, care lucra în portul Tartous, din Siria, şi a lucrat cu acesta în operațiuni de contrabandă cu țigări, băuturi şi altele, iar atunci cănd Băsescu avea curse pe vapor înspre Siria, îi dădea marfa pe care o avea, apoi lua altă marfă la schimb. Astfel s-au desfăşurat relațiile între Mohammad Yassin şi Trăian Băsescu.

Ca să pară credibil, Mohammad Yassin mi-a divulgat amănunte despre relația lui cu Băsescu. Mi-a spus că în perioada în care era primarul Bucureştiului, l-a dat acestuia câteva imobile şi spații comerciale, printre care casa şi sediul biroului lui din strada Comana, nr.19, sector 1, şi un spațiu comercial cu o suprafața de 580 m2 pe Calea Griviţei, la nr. 198-200, sector 1.

Mohammad Yassin mi-a cerut să renunț la calitatea mea de membru PSD, şi să mă alătur PD-ului, să-l sprijin financiar în campaniile electorale. I-am spus ca nu voi renunța la calitatea mea de membru, deoarece poziția mea din PSD nu poate influența cursa pentru Prezidențiale, însă nu mi-a dat de ales decât sa sprijin PD-ul financiar.

Am început să mă întâlnesc cu Mohammad Yassin zilnic, alături de mine aflăndu-se la discuții şi Mohamed Munaf. Mohammad Yassin se plăngea mereu că în partid nu sunt bani şi că el şi-a cheltuit toți banii sprijinind partidul şi alegerile. Discuta cu Băsescu la telefon zilnic, în fața mea. Acesta discuta de asemenea cu Elena Udrea şi Emil Boc şi era evident că avea legături puternice cu aceştia.

Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziționat aceste echipamente şi le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector1, eu împreună cu Mohamed Munaf şi Mohammad Yassin. Acolo ne-am întălnit cu George Albu, căruia i-am spus că aceasta este o donație pentru partid. Acesta mi-a mulțumit şi i-a dat şoferului camionului o adresă din Tărgovişte, spunăndu-i să ducă echipamantele medicale la acea adresă. Am plecat desigur fără nicio chitanța ca de fiecare dată..

Share

Va urma,

Echipa de apărare."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 06:49
gica
Este vorba de Basescu sau Iliescu!
Hayssam il confunda pe Basescu cu Iliescu cand facea vizite de lucru in strainatate.Mare-i "Gradina Domnului" cand vrei cu orice pret sa discreditezi pe cineva si nu ai cu ce!
18 mai, 23:26
Murphy
De tot rasul
Stirea asta, data de o televiziune foarte "onorabila", era intitulata ca faptele il incrimineaza pe Basescu. Pai, ce spune arabelul, nu indica nici macar implicarea fostului primar general in circulatia rutiera din Capitala ca sofer sau pieton!
18 mai, 22:09
Eva
Mafia se poate ascunde
Nu putem fi siguri ca e adevarat tot ce spune Omar Hayssam. Din pacate nu cred ca are dovezi..... dar mereu un sambure de adevar este in orice minciuna....si o data ce apare o incertitudine,te vei intreba mereu:e adevarat sau nu? Ce este sigur, oferta de munca la domiciliu pentru cei ce vor venituri legale pentru munca cinstita.Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ