Traian Băsescu: Victor Ponta a blufat, ieri, cu informațiile pe care le are. A vrut doar să-și consolideze o minciună

| 14 mai, 16:37

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că, în opinia sa, Victor Ponta "a blufat", miercuri, cu informațiile pe care le are de la servicii pe tema lobby-ului făcut de politicieni liberali pentru firma Schweighofer, premierul vrând doar "să-și consolideze o minciună".

Traian Băsescu consideră că demersul lui Iohannis, care a cerut directorului SRI să verifice afirmațiile de miercuri ale premierului, este unul "puțin ridicol".

"Dacă ar fi existat, dacă SRI ar fi avut aceste informații, cu siguranță ele erau pe masa președintelui, mai ales că au fost dezbateri publice, au fost proteste, iar, la astfel de momente, serviciile de informații reacționează foarte prompt. Deci, după părerea mea, Victor Ponta a blufat, ieri, cu informațiile pe care dânsul le are. A vrut doar să-și consolideze o minciună. Nu am niciun dubiu, oricare ar fi simpatiile politice ale șefilor serviciilor de informații, că cineva ar îndrăzni să dea informații de asemenea importanță premierului, să nu le dea președintelui. Sigur, președintele nu este executiv direct, dar informarea președintelui generează intervenție", a declarat Băsescu, joi, la postul B1 TV.

Citeşte şi:  Dosarul defrişărilor ilegale: Cum ajungea lemnul la Holzindustrie Schweighofer


În intervenția sa, fostul președinte a apreciat că premierul Victor Ponta a dorit, prin declarațiile legate de "lobby-ul" făcut de unii liberali în favoarea firmei austriece Schweighofer, să arunce peste "gardul Cotroceniului" o problemă care nu este a actualului șef de stat.

"Este exact motivul pe care l-am deslușit și în postarea pe care am făcut-o astăzi pe Facebook, adică dorința de a arunca peste gardul Cotroceniului o problemă care, în niciun caz, nu este a președintelui Iohannis. În opinia mea, dacă Iohannis a greșit cu ceva, a fost că nu și-a explicat public, nu a dat o explicație publică, de ce a întors legea înapoi în Parlament. Și acesta a fost gestul de care toată mafia, cu suport politic din Parlament și din fostele guverne, a profitat ca să găsească o scuză", a declarat Traian Băsescu, întrebat ce l-a determinat pe Victor Ponta să facă declarațiile potrivit cărora membri ai PNL au făcut lobby pentru firma austriacă Schweighofer.

Fostul președinte a adăugat că "în realitate, rădăcinile problemei firmei austriece sunt în 2003".

"În timp ce domnul Victor Viorel Ponta era șef al Corpului de control, tata socru (Ilie Sârbu — n.r.) era ministru al Agriculturii, iar actualul director al Regiei Romsilva era secretar de stat în Ministerul Agriculturii, responsabil cu pădurile. Aceștia sunt cei care au patronat contractul actual, contractul pe 10 ani", a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului a adăugat că se încearcă să se pună "în cârca altora" efectele corupției din guvernarea Năstase.

"Pădurile date firmei austriece pe 10 ani, petrolul dat pe 10 ani, și nu s-a mai făcut rediscutarea redevenței, Bechtel-ul dat "forever" fără licitație, iar oamenii aceștia încearcă acum să pună în cârca altora efectele corupției din guvernarea Năstase. Iar ce fac cu pădurile acum, având un suport propagandistic foarte puternic, este exact același lucru. Încearcă să pună în spatele unor noi veniți la putere responsabilitatea pentru ce au făcut în mandatul lui Adrian Năstase", a spus Băsescu.

El a ținut să sublineze, față de lait-motivul "ce a făcut Băsescu 10 ani ca președinte ?", că nu a avut putere mai mare decât are actualul șef al statului.

"Să știți că nu am avut putere executivă mai mare decât are Iohannis acum. Iar firma austriacă nu a fost subiect de dezbatere publică până acum, de curând.(...) În timpul mandatelor mele, a fost bătălia gaterelor ilegale, iar aici SRI a avut o contribuție extraordinară, dând informații continuu Guvernului și Președinției legat de faptul că se fac exploatări ilegale. Aici nu mai discutăm, se pare, de exploatare ilegală, ci de exploatare abuzivă cu acoperire legală", a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ