Primul lider al PNL care recunoaște că s-a întâlnit cu cei de la Holzindustrie Schweighofer

| 14 mai, 15:01

Premierul României, Victor Ponta, a făcut miercuri seară o acuzație extrem de gravă la adresa PNL și a anumitor lideri ai acestui partid, despre care spune că au avut  au avut întâlniri private cu reprezentanți ai firmei Holzindustrie Schweighofer.

”Impresia mea e că președintele a trimis legea către parlament din partea unor binevoitori, în ghilimele, în special niște liberali cu anumite interese strict private. Din PNL îi vedeți zilele astea pe cei care se luptă cu toate puterile pe care le au în parlament pentru Holzindustrie. Evident că au niște interese care sunt strict private”, a declarat Victor Ponta în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, moderată de Cătălin Striblea.

După aceste puncte de vedere ale lui Klaus Iohannis, fostul ministru al Apelor și Pădurilor din Guvernul USL, Lucia Varga, a recunoscut că a avut întâlniri cu cei de la  Holzindustrie Schweighofer, la sediul ministerului pe care l-a condus.

Uşa mea la minister a fost deschisă pentru toate instituţiile şi pentru toţi agenţii economici interesaţi. (…) Am stat de vorbă instituţional la minister inclusiv cu ei (n.r.: referindu-se la Holzindustrie) şi le-am explicat în momentul în care au venit la minister că România ia decizia să treacă de la ţara care îşi exportă materia primă sub formă de buştean şi cherestea la ţara care este preocupată să prelucreze aceste produse şi să exporte produse finite, mobilă.”, a precizat Lucia Varga, în emisiunea ”Ultimul cuvânt”, de miercuri seară, de la B1.

Cu privire la precizările lui Victor Ponta, că liberalii ar fi făcut trafic de influență, Varga a precizat următoarele:

”Dacă are astfel de informaţii, să sesizeze organele în drept să îşi facă treaba. Din punctul meu de vedere, poziţia oficială a PNL-ului o cunoaşteţi foarte bine, suntem împotriva acestui Cod Silvic pentru că domnul Victor Ponta şi parlamentarii PSD privesc pădurea numai din punctul de vedere strict economic şi nu din punct de vedere al funcţiei de protecţie al pădurilor. Ar trebui să vorbim că Articolul 20 care permite tăierea fără amenajament silvic a pădurilor înseamnă în fond tăierea perdelelor de protecţie din jurul barajelor, din jurul captărilor de alimentare cu apă, de pe suprafeţe în pantă mai mari de 30%. Şi ne vom trezi în cazul unor precipitaţii abundente cu alunecări de teren, cu colmatările cantităţilor de apă. Şi e un atentat la siguranţa naţională.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ