Cătălin Striblea DEZVĂLUIE de ce a pornit războiul Victor Ponta cu Iohannis

| 14 mai, 19:42

Jurnalistul Cătălin Striblea prezintă câteva ipoteze menite să răspundă la cel mai fierbinte subiect politic al momentului: contrele dintre palate pe tema codului silvic.

"Ce s-a întâmplat de premierul acuză trafic de influență în zona liberală, trafic care ar fi dus la manipularea lui Iohannis? Am să enumăr mai multe ipoteze și am să vă spun franc că nu am anticipat atacul lui Victor Ponta și încă îi caut explicațiile", spune jurnalistul pe blogul personal.

Citeşte şi:  Pacea S-A ÎNCHEIAT! Klaus Iohannis, atac dur la VICTOR PONTA: "NU mai tolerez aşa ceva"

1. E posibil ca domnul Ponta să fi avut o reacție umorală, deranjat de recentele atacuri ale lui Klaus Iohannis. Să fi fost deranjat de încercare acestuia de a intra în joc cu cardul de sănătate sau cu vizita la Cantacuzino. Și atunci a hotărât să-i arate cine este șeful. Dar asta s-ar fi putut întâmpla mai curând acum trei ani și nici nu mai cred în coincidențe.

2. Victor Ponta a vrut să acopere ceva. Poate scandalul de al Codul Penal? Posibil, dar puțin probabil. Căci nu e necesar aici să ataci ultima instanță. Atacurile ar fi fost la un alt nivel și de o altă intensitate. Ponta știe clar că atacând astfel scandalul va fi unul președinte-premier, chiar dacă citatul exact ne va spune că s-a referit la parlamentarii PNL. Existau alte căi să distragi atenția.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: Victor Ponta a blufat, ieri, cu informațiile pe care le are. A vrut doar să-și consolideze o minciună


3. Premierul știe că urmează ceva la adresa sa. Recent a spus că doar DNA-ul îl poate scoate de la guvernare. Dacă ataci primul în astfel de situații, ceva mai târziu poți să te profilezi în victimă. Sau, poate, afacerile cu retrocedări în care apare și numele lui Ilie Sârbu se apropie de o scadență. Iar aceasta scadență va fi văzută acum ca o poliță care i se plătește. Un bun mijloc de a poza în victimă și de a cădea de pe un cal mare.

4. Sau, pur și simplu, a hotărât să schimbe regulile jocului. ”Tânărul premier” nu a mai înghițit noua statură a lui Klaus Iohannis, solemnitatea care i-ar fi permis acestuia să se consolideze ca un personaj de altă natură în politică și a început să-i dea ca să i se vadă fisurile. Și să-l aducă în jocul obișnuit al politicii de la București.

Citeşte şi:  Holzindustrie Schweighofer: Nu am ameninţat niciodată Guvernul României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ