Băsescu în scandalul Codului Silvic: Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor UPDATE

| 14 mai, 13:26

Traian Băsescu scrie într-o postare pe Facebook că Victor Ponta şi Ilie Sârbu s-au aflat în proximitatea contractelor semnate de compania austriacă Schweighofer cu Romsilva în 2003, primul din postura de şef al Corpului de Control al premierului, iar celălalt din poziţia de ministru al Agriculturii.

UPDATE. Traian Băsescu şi-a reluat acuzaţiile la adresa premierului şi a lui Ilie Sârbu într-o intervenţie telefonică la B1TV. Fostul preşedinte afirmă că rădăcinile acestui scandal se găsesc în timpul Guvernului Năstase, când s-au dat legi pentru exploatarea lemnului.

"In realitate, radacinile problemei firmei austriece sunt in 2003. In timp ce domnul Victor Viorel Ponta era sef al Corpului de Control, tata socru era ministru al Agriculturii, iar actualul director Romsilva era secretar de stat in Ministerul Agriculturii responsabil cu padurile. Acestia au fost cei care au patronat.

La guvernarea Nastase a fost practica: padurile date unei firme austriece pe 10 ai, petrolul dat pe 10 ani si nu s-a mai facut rediscutarea redeventei, Bechetel-ul dat forever, iar oamenii acestia incearca acum sa puna in carca altuia efectele coruptiei din perioada Nastase. Iar ce fac acum cu padurile e acelasi lucru: incearca sa puna in spatele unor noi veniti la putere responsabilitatea pentru ce au facut in mandatul lui Nastase.

Nu am avut putere executiva mai mare decat are Iohannis acum, dar firma austriaca nu a fost subiect de dezbatere publica pana acum.

In timpul mandatului meu a fost batalia gaterelor ilegale, iar SRI a avut iun rol important dand informatii presedintelui si executivului despre taerile ilegale. Acum nu mai vorbim de taieri ilegale, vorbim despre taieri abuzive cu acoperire legala.

Daca vreti sa fiu foarte sincer, urmarind dezbaterea publica, cred ca se urmareste o schimbarea a legii, o imbunatatire a punerii sub control a ceea ce se intampla cu padurile, si era si timpul", a spus traian Băsescu, citat de Hotnews.

Citeşte şi: Ponta acuză PNL, în scandalul Codului Silvic: Au avut întâlniri cu firma austriacă Schweighofer

Traian Băsescu îl acuză de minciună pe Victor Ponta în cazul Schweighofer, după ce premierul a dat de înţeles că există informaţii de la serviciile secrete privind pretinsul lobby făcut de compania austriacă pe lângă politicieni. Fostul preşedinte afirmă că, dacă SRI i-ar fi dat o astfel de informare premierului, obligatoriu ar fi trimis-o şi la Preşedinţie.

Traian Băsescu pe Facebook:

"Plagiatorul mincinos este şi ticălos

Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sîrbu, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer.
La semnarea contractului, şeful corpului de control era actualul premier, VV Ponta.
Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Crăciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu pădurile în Ministerul Agriculturii atunci cînd s-a semnat contractul cu austriecii.
În 2013, cînd contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim ministru, Adrian Crăciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor şi terenurilor agricole ale României. Niciunul nu a făcut nimic pentru a pune frînă lăcomiei austriecilor.
Mai mult, ticălosul plagiator şi mincinos face aluzie la faptul că, în susţinerile lui, are argumente primite de la servicii de informaţii, lucru absolut imposibil fără informarea simultană a preşedintelui, avînd în vedere magnitudinea subiectului .
Şi pentru că urmare a reacţiei societăţii, se strînge laţul în jurul politicienilor care au patronat jaful pădurilor, ca orice ticălos, Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitînd de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic.
Este drept că, dincolo de gardul Cotroceniului, se află şi sforarul Dan Mihalache, dar totuşi... Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta şi în clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sîrbu etc."

Citeşte şi: Pacea S-A ÎNCHEIAT! Klaus Iohannis, atac dur la VICTOR PONTA: "NU mai tolerez aşa ceva"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ