Vasile Blaga, despre denunțul lui Vâlcov: Vrea să scape ca și alții de pedeapsă

| 22 mai, 11:09

Copreședintele liberalilor Vasile Blaga a respins din nou, vineri, informațiile apărute în rechizitoriul din dosarul lui Darius Vâlcov, susținând că acesta, probabil, "vrea să scape ca și alții de pedeapsă sau de o parte" din ea.

"Nu i-am cerut domnului Vâlcov și nimănui, așa cum am declarat și ieri, să acorde cuiva în țara asta vreun contract, nici pentru firma Tehnologica, nici pentru altă firmă, nu aveam niciun motiv să-i spun lucrurile acestea. Dl Vâlcov, inițial, ca să-și rezolve problemele față de subordonați, probabil că a făcut astfel de declarații acolo.

Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme, nu am intervenit și nu am fost la sediul partidului ca să-i spun să-i dea vreun contract firmei Tehnologica. Probabil, vrea să scape ca și alții de pedeapsă sau de o parte din pedeapsă. Nu puteam în 2009 să discut cu el contractări din 2010.

Eu în 2009 am fost la Ministerul Dezvoltării și nici măcar nu era pe Ministerul Dezvoltării proiectul respectiv, era pe Mediu. (...) Dacă un singur cuvânt de acolo se adeverește, vă dați seama că nu mai pot să particip la astfel de ședințe (ale conducerii PNL — n.r.)", a afirmat Blaga, înainte de ședința PNL, în care se discută despre programul de guvernare al liberalilor, transmite Agerpres.

Citește și:  Vasile Blaga, DENUNŢAT LA DNA de Darius Vâlcov. Ce răspunde co-preşedintele PNL


El a susținut că Dan Liga și Florian Popescu nu au venit niciodată la el să-l roage sau să-i sugereze să intervină la firma Tehnologica. "Dl Berna a spus că a discutat cu dl Liga și Popescu. Dl Liga și dl Popescu nu au venit niciodată la mine să mă roage sau să-mi sugereze să intervin la firma Tehnologica", a spus liderul PNL.

Blaga a declarat că afirmațiile potrivit cărora ar fi controlat firma prin fiica sa reprezintă o absurditate. "Fiica mea nici măcar nu-l cunoaște pe dl Berna. Nu s-au întâlnit niciodată, nu au schimbat două vorbe niciodată", a spus liderul PNL.

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov le-a declarat procurorilor DNA că Vasile Blaga, copreședinte PNL, a făcut intervenții pentru ca firma Tehnologica Radion, administrată de Theodor Berna, să câștige contracte de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din județul Olt. Detalii despre acest caz apar în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Citeste si: Darius Vâlcov a fost trimis în judecată

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mai, 08:49
Liviu Tarcovnicu
Progres
TOT MAI REZONABILE-S SUSPICIUNILE!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ