UPDATE: Darius Vâlcov, încă o lovitură din partea DNA

| 03 iun, 12:04

Fostul ministru de Finanţe DARIUS VALCOV a fost adus miercuri la DNA pentru a i se da o altă veste proastă: procurorii au deschis un alt dosar pe numele său. Al treilea!

Fostul ministru de Finanţe DARIUS VALCOV a fost adus miercuri la sediul DNA, din arestul Poliţiei Capitalei. Procurorii au deschis un al treile dosar pe numele lui Vâlcov.

În 2012, omul de afaceri Sorin Păduraru ar fi apelat la Lucian Şuşală, prin intermediul unei alte persoane, pentru a interveni pe lângă senatorul Darius Vâlcov şi Minel Prina, primarul municipiului Slatina. Omul de afaceri spera ca Vâlcov să-şi exercite influenţa pe lângă persoanele cu atribuţii de decizie pentru deblocarea plăţilor aferente unui contract de execuţie lucrări pentru reabilitarea unor străzi din Centrul istoric al municipiului Slatina.

Darius Vâlcov ar fi primit prin intermediar echivalentul în lei a sumei de 100.000 euro.

Mai mult, în vara anului 2014, Vâlcov a pretins şi primit de la reprezentantul SC Condor Păduraru SRL, prin intermediar, cuantumul de 10% din valoarea sumelor încasate fără TVA de această firmă, în urma derulării contractului cu SC Compania de Apă Olt SA, respectiv 1.700.000 lei, în schimbul intervenţiei sale pe lângă factori de decizie, pentru primirea banilor la timp.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de: VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, la data faptei senator, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, suspectul Vâlcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei. Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.
Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015)".


Suspectului Vâlcov Darius-Bogdan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.

Darius Vâlcov se află în arest preventiv, pe numele său existând alte două dosare. Unul dintre acestea a fost deja trimis în judecată, fostul ministru fiind acuzat de trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Citeşte şi: Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ