Blaga, despre decizia CCR: Cred că a dat-o rabinul din Buhuşi că n-am înţeles mare lucru

| 15 iun, 17:00

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că decizia CCR privind abuzul în serviciu pare a fi dată de „rabinul din Buhuşi”, afirmând că PNL o va respecta, deşi, personal, ca inginer, nu a înţeles mare lucru.

„Eu ca inginer, dacă permiteţi o glumă, cred că a dat-o rabinul din Buhuşi că n-am înţeles mare lucru, dar noi o respectăm ca întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că decizia CCR nu poate fi comentată şi va fi pusă în acord cu textul legal.

„Nu am văzut minuta (şedinţei CCR-n.r.) că este parţial neconstituţional şi că ar fi constituţional dacă este interpretat într-un anumit sens.

Este o decizie a Curţii care nu poate fi comentată, care va fi pusă în acord cu textul legal", a spus Alina Gorghiu.

CCR a admis miercuri parţial sesizările privind neconstituţionalitatea prevederilor privind abuzul în serviciu, a declarat preşedintele interimar al CCR, Valer Dorneanu, judecătorii recomandând ca sintagma „în mod defectuos'' să fie înlocuită cu ''prin încălcarea legii''.

„Decizia mult aşteptată a fost luată în unanimitate. Este o decizie parţială. Se admite contestaţia şi se declară că sintagma 'în mod defectuos' din 246 şi din 297 (din Codul penal n.r.) se înţelege 'prin încălcarea legii'. Deci nu în mod defectuos, ci prin încălcarea legii. Celelalte critici au fost respinse, inclusiv la 13 indice 2 (din legea 78/2000 n.r.)'', a declarat Dorneanu.

Articolul articolul 297 din Codul Penal prevede că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică''.

Tag-uri: Vasile Blaga
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ